Nastavljen kontinuitet osvajanja medalja

"Konkurencija nije bila naivna, žrijeb je bio težak, ali to me nije spriječilo da dođem do medalje. Hvala selektoru Žarku Rakoviću, koji je bio uz mene na podršci i trenerima karate kluba Bar, Almiru Cecunjaninu i Mileni Milačić, kao selektorka Slavka Maksimović, koja bi dala sve od mene da spreman odem na SP", rekao je Mijač
62 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Mijač, Foto: Facebook
Vladimir Mijač, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.11.2015. 11:46h

Osvajanjem bronzane medalje Vladimira Mijača na Svjetskom prvenstvu u Džakarti nastavljen je kontinuitet vrhunskih rezultata crnogorskih karatista na velikim međunarodnim takmičenjima, saopšteno je iz Karate saveza.

Mijač je osvojio bronzano odličje u katama na šampionatu za kadete, juniore i mlađe seniore.

On je kazao da su utisci fenomenalni i da je osjećaj neopisiv nakon osvajanje svjetske medalje.

"Konkurencija nije bila naivna, žrijeb je bio težak, ali to me nije spriječilo da dođem do medalje. Hvala selektoru Žarku Rakoviću, koji je bio uz mene na podršci i trenerima karate kluba Bar, Almiru Cecunjaninu i Mileni Milačić, kao selektorka Slavka Maksimović, koja bi dala sve od mene da spreman odem na SP", rekao je Mijač na konferenciji za novinare.

On se posebno zahvalio porodici i barskom klubu na podršci koju je imao uoči i tokom šampionata.

"Imao sam veliki mottiv na SP, a to je bila moja majka", kazao je Mijač.

Kadet karate kluba Bar u meču za bronzanu medalju pobijedio je Španca Giljerma Garsiju Roku 3:2.

Na putu do medalje eliminisao je Iranca Amira - Jazdana Tadajona 3:2, Italijana Mirka Bareka 3:2 i Hung Po Veja iz Tajpeha 4:1, dok je u polufinalu poražen od Japanca Toja Tanake 4:1.

Uslijedio je meč za treće mjesto i pobjeda protiv španskog karatiste.

Petoplasirani u borbama Nenad Dulović zahvalio se treneru i selektoru u Džakarti Žarku Rakoviću, te svojoj porodici.

"Nijesmo imali sportske sreće u Džakarti. Bili smo spremni, trenirali smo naporno, ali je izostala sreća. Bio je težak žrijeb, imao sam pet mečeva. Posljednji sam izgubio. Sa šampionata vraćamo se bez medalje u borbama, ali to će nam biti motiv više da nastavimo sa još jačim treninzima", kazao je Dulović.

Junior podgoričkog Omladinca u meču za bronzanu medalju u kategoriji do 65 kilograma poražen je od Iranca Alija Meskinija 9:1.

Dulović je na startu šampionata eliminisao Kineza Jea Šuaićija 4:0, Japanca Koja Šibamota 3:1 i Slovaka Dominika Imriča 2:0, a u meču za polufinale poražen je od Meksikanca Erika Gonzaleza 2:0.

Uslijedio je repesaž i poraz od iranskog karatiste.

Selektor Žarko Raković kazao je da nije zadovoljan rezultatima svojih takmičara, navodeći da je očekivao ne jednu, već dvije medalje.

"Bio je težak žrijeb, a imali smo problema sa povredama. Anja Jović se ponovo povrijedila. Nadam se da ćemo neke stvari bolje odraditi na sljedećem takmičenjima. Za Mijača veliki respekt, samo da nastavi ovako. Oduševljen sam sa njim, njegovim stavom prema treningu i takmičenju", kazao je Raković.

On smatra da su crnogorski takmičari u Džakarti oštećeni u dva slučaja.

"U mečevima Dulovića i Anje Jović smo pokradeni. Bili smo dominantniji, ali sudije to tako nijesu vidjele. Za Evropsko prvenstvo ćemo se mnogo bolje spremiti", kazao je Raković.

Direktor Dragoljub Fatić kazao je da ga je medalja Mijača obradovala, ali ne i iznenadila.

"Srećan sam zbog medalje koju je Mijač donio karate sportu i državi Crnoj Goori, prije svega sebi, svom klubu, ali i svima nama. U moje, ali i ime cijele reprezentacije, mu se zahvaljujem i želim mu da nastavi sa radom jer ga već do kraja godine očekuje Balkansko, a početkom naredne Evropsko prvenstvo", kazao je Fatić.

Prema njegovim riječima, SP nije takmičenje na kojem je dovoljno da se pojaviš da bi se osvojila medalja.

"Od 92 države koje su imale svoje predstavnike na šampionatu, samo ih je 20 osvojilo medalje. Među tih 20 smo i mi, što je sigurno veliki uspjeh", kazao je Fatić.

Predsjednik Karate saveza Dragan Šakotić kazao je da MIjač veliki radnik i sportista, kulturno i dobro dijete.

"Njegovi protivnici nijesu bili naivni. Mijač je uspio da osvoji medalju na velikom takmičenju. Vjerujem da je to samo početak njegove, svi se nadamo, blistave karijere. Želim da Vladimir bude dio olimpijskog tima u Tokiju, ukoliko karate bude dio olimpijske porodice", kazao je Šakotić.

Selektorka u katama, za kadete i junire u katama, Slavka Maksimović kazala je da je ponosna na Mijača, na njegovu ličnost i rezultat.

"Poznajem Mijača od pionirskih dana, a od kada sam preuzela selekciju kadeta i juniora, na prvom takmičenju u Samoboru, znala sam da je on takmičar koji može da napravi veliki rezultat. Očekuje ga prelazak u veću kategoriju i još veći rad,a sigurna sam da će on doći do medalje i u seniorskoj konkurenciji", kazala je Maksimović.

Konferencija Karate saveza održana je u novim prostorijama te asocijacije, na južnoj tribini stadiona pod Goricom.

Crnu Goru su, osim Mijača i Dulovića, na šampionatu u Džakarti predstavljali Vladimir Jović, Jelena Maksimović, Mario Hodžić, Anja Jović, Nenad Dulović i Jovana Marić.

Bonus video: