Interpol Pariz za sada ne povezuje Podgoričanina sa napadima

U saopštenju policije se navodi da je V.V. "građanin pravoslavne vjeroispovjesti iz Podgorice", u Njemačkoj uhapšen 05. novembra
49 komentar(a)
oružje, Foto: Shutterstock
oružje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.11.2015. 18:51h

NCB Interpol Pariz je danas obavijestio NCB Interpol Podgorica da V.V. (51) iz Podgorice za sada ne povezuju sa napadom u Parizu od 13. novembra.

U saopštenju policije se navodi da je V.V. "građanin pravoslavne vjeroispovjesti iz Podgorice", u Njemačkoj uhapšen 5. novembra.

"Uprava policije MUP-a Crne Gore će nastaviti komunikaciju sa partnerskim službama nastaviti vezano za ovaj i za sve slučajeve za koje postoji interesovanje za saradnju i razmjenu podataka na nivou međunarodne policijske saradnje, te preduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti po zahtjevima ukoliko nam budu upućeni", navodi se.

V.V. je uhapšen na autoputu Salzburg - Minhen i u "golfu" kojim je upravljao je nađeno osam kalašnjikova, dvije ručne bombe, 20 grama TNT-a i pištolj.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer rekao je da je uhapšeni džavljanin Crne Gore imao parišku adresu kao destinaciju u navigacionom sistremu automobila i da su francuske vlasti o tome obaviještene “koliko on zna”, javili su u subotu zapadni mediji.

Analiza GPS sistema pokazala je da je on vozio iz Crne Gore preko Hrvatske, Slovenije, Austrije i Njemačke.

Na pitanje o njegovoj destinaciji, muškarac je rekao da želi da vidi Ajfelovu kulu, saopštila je policija.

Bonus video: