Ulcinj: Cvjećar tipovao staricu zbog 350.000 eura?

Đurišiću se na teret stavlja krivično djelo razbojništvo sa smrtnim posljedicama
264 pregleda 0 komentar(a)
Policija, pres, Foto: MUP Crne Gore
Policija, pres, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 15.11.2015. 16:47h

Policija je juče uhapsila ulcinjskog cvjećara Gorana Đurišića (51), zbog sumnje da je pomagao trojici albanskih državljana u ubistvu učiteljice u penziji Stane Božović (67) u septembru u ulcinjskom naselju Meterizi.

Đurišiću se na teret stavlja krivično djelo razbojništvo sa smrtnim posljedicama. Prije tri dana u Skadru, zbog istog krivičnog djela, uhapšeni su i maloljetnici iz Albanije A. P. (16) i A. P. (17), nastanjeni u mjestu Kruja, kojima je određen pritvor.

Prema nezvaničnim podacima iz policije, Đurišić je za maloljetnike iz Albanije tipovao Božovićevu zbog pretpostavke da ona kod sebe u kući drži 350.000 eura, od prodaje placa u Pinješu - ostavštine pokojnog supruga.

Đurišić je znao za postojanje novca jer je poznavao ubijenu, koja je kupovala cvijeće kod njega. Navodno, im je nabavio fantomke, selotejp i rukavice. Maloljetnici iz Albanije su sredinom septembra vezali ruke i noge Božovićevoj, pretukli je i ugušili.

Prije nego što su pobjegli izvršili su premetačinu u kući i ukrali 70 eura. Sa mrtve starice su skinuli dva prstena, uzeli tablet, telefon “galaksi”, ručni sat i nešto zlata.

Načelnik Stanice kriminalističke policije CB Bar Ekan Jasavić na pres konferenciji nakon hapšenja Đurišića pohvalio je kolege iz tima krim-policije OB Ulcinj za visoki profesionalizam koji su ispoljili u rasvjetljavanju ovog zločina.

Rukovodioca Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata Aleksandar Bošković istakao je da je krivično djelo rasvijetljeno međunarodnom policijskom saradnjom sa kolegama iz Albanije.

Bonus video: