OSNOVNI SUD U KOTORU

Odloženo suđenje tužiocu Radonjiću

Novi termin suđenja je 28. decembar
177 pregleda 2 komentar(a)
Grujo Radonjić, Foto: Savo Prelević
Grujo Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.04.2019. 00:20h

Suđenje tužiocu Gruju Radonjiću, koje je danas trebalo da započne u kotorskom Osnovnom sudu, odloženo je za 28. decembar, potvrđeno je "Vijestima".

Kako je "Vijestima" saopšteno iz kotorskog Osnovnog suda nisu se ispunile procesne pretpostavke i zato je suđenje odloženo.

Više sudija podgoričkog Osnovnog suda odbili su ranije da sude u Radonjićevom predmetu, nakon čega su iz te institucije predložili Vrhovnom sudu da postupak protiv tužioca delegira drugom sudu.

Oni su tada saopštili da su sudije podgoričkog suda dugo radile u istoj zgradi sa Radonjićem i da su svi u manje-više u prijateljskim odnosima sa njim.

Tužilac Radonjić je na funkciju višeg državnog tužioca imenovan u januaru prošle godine.

Prije toga je radio kao tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici.

Tužilački savjet donio je odluku da se Radonjić privremeno udalji od dužnosti vršenja tužilačke funkcije, do okončanja krivičnog postupka protiv njega.

Radonjić je, prema optužnici, zaradio gotovo 44.000 eura, tako što mu je Danilo Pejović na pozajmljeni novac više od tri godine mjesečno isplaćivao i kamate od po 1.000 i 650 eura.

Osim Radonjića, kotorsko tužilaštvo je podiglo optužnicu i protiv bračnog para Aleksandra i Aleksandre Đurapčević i Nikole Pajovića.

Pajoviću se na teret stavlja produženo krivično djelo zelenašenja, kao i Đurapčeviću, dok je njegova supruga optužena za pomaganje.