POLICIJA REAGOVALA NA IZJAVU HADŽIĆA

Jedno piše na netu, drugo priča u policiji

U izjavi policajcima, naveo je da nema saznanja o nezakonitim radnjama načelnika, već da se radi o njegovim pretpostavkama
167 pregleda 7 komentar(a)
Miloš Radulović, Foto: Anto Baković
Miloš Radulović, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 04.04.2019. 18:28h

Iz Uprave policije saopštili su da nije tačno da se šef barske policije Miloš Radulović ili službenici tog centra bezbjednosti bave bilo kakvim nezakonitostima.

Oni su reagovali na izjavu Baranina Samira Hadžića, koji je na Fejsbuku pisao o navodnoj povezanost načelnika  Radulovića sa kriminalcima.

On je na društvenoj mreži  napisao da to može da dokaže  i da isključivo govori  na osnovu ličnog iskustva.

On je, međutim, prema navodima iz policije, na saslušanju to negirao i kazao da  su to njegove pretpostavke.

Iz policije su saopštili da Hadžić nije priveden na informativni razgovor, već da je u svojstvu građanina sam došao u njihove prostorije, a   po nalogu  tužioca.

“U  izjavi datoj policijskim službenicima naveo je da nema saznanja o bilo kakvim nezakonitim radnjama načelnika CB Bar i ostalih policijskih službenika, već da se radi o njegovim pretpostavkama”, piše u reagovanju policije.

Oni su objasnili da su nakon “saznanja o njegovom statusu na FB”,  o tome obavijestili  zamjenika osnovnog  tužioca u Baru.

Tužilac je, tvrde, naložio da se Hadžić  pozove u svojstvu građanina i da se od njega prikupe potrebna obavještenja, kako je u  statusu naveo, njegovih konkretnih saznanja o nezakonitim radnjma kojima se bavi načelnik CB Bar i ostali službenici CB Bar...

“Postupajući po instrukcijama, službenici CB Bar  10. novembra  pošli su  na adresu na kojoj je nastanjen S.H, kako bi mu uručili poziv da se  javi u službene prostorije CB Bar. Tom prilikom nisu pronašli navedeno lice, već su u razgovoru sa njegovom majkom obaviješteni da se on nalazi u inostranstvu”.

Navode da su neposredno nakon toga policajci u evidenciji prelaska državne granice utvrdili da je Hadžić  prethodnog dana ušao na teritoriju Crne Gore. 

“Službenici CB Bar  opet su  pošli na adresu gdje je nastanjen  i tom prilikom takođe nijesu pronašli ovo lice a njegovu majku su upoznali  da on nije u inostranstvu,  već da se prethodnog dana vratio u Crnu Goru. Nakon toga, u večernjim časovima, dežurni starješina CB Bar je telefonom nazvao S.H. i saopštio mu da treba da se javi u službene prostorije. Tom prilikom S.H. je u telefonskom razgovoru dežurnom starješini kazao da se nalazi u inostranstvu. Kada mu je dežurni starješina kazao da postoji podatak iz evidencije da nije u inostranstvu već da je prethodnog dana ušao u Crnu Goru, S.H. mu je kazao da će se narednog dana  javiti u službene prostorije”, saopšteno je iz Uprave policije.

Hadžić je rekao da se zdravlje njegove majke pogoršalo, zbog “načina na koji su pripadnici Interventne policije pokušali u dva navrata da joj uruče poziv za njegovo saslušanje”.