Interpol: Realizovane dvije ekstradicije; tri lica uhapšena

Službenici podgoričkog Interpola su realizovali dvije ekstradicije, jednu iz Republike Srbije u Crnu Goru, a drugu iz Crne Gore u Sloveniju
107 pregleda 1 komentar(a)
lisice starija osoba, Foto: Shutterstock
lisice starija osoba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.11.2018. 15:07h

Pripadnici policije su u saradnji sa Interpolom proteklih dana izvršili dvije ekstradicije, dok su tri osobe uhapšene po međunarodnim potjernicama.

"Službenici Odjeljena granične bezbjednosti Berane su, na Graničnom prelazu Kula, postupajući na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol Visbaden, lišili slobode lice Mona Gabriele Manzke (56) iz Njemačke. Ona se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca zbog KD naročito teško djelo prevare izvršeno u Njemačkoj", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Takođe, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje su, na Graničnom prelazu Dobrakovo, uhapsili S.M. (29) iz Beograda, koji se traži po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Bukurešt radi obezbjeđnja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne grupe i krijumčarenje migranata koje je izvršeno u Rumuniji.

Na Graničnom prelazu Božaj, policija je uhapsila A.S. (30) iz Albanije po međunarodnoj potjernici Interpola u Visbadenu, zbog optužbe zloupotreba opojnih droga.

Ovim licima su nadležene sudije za istragu odredile ekstradicione pritvore.

Službenici podgoričkog Interpola su realizovali dvije ekstradicije, jednu iz Republike Srbije u Crnu Goru, a drugu iz Crne Gore u Sloveniju.

"Naime, iz Republike Srbije u Crnu Goru je ekstradiran N.Z. (21) iz Herceg Novog koji se potražuje po potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se u našoj državi vodi protiv njega zbog KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Službenici NCB Interpol Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije realizovali i ekstradiciju iz Crne Gore u Sloveniju lica Nderim Arifi (29) iz Tetova. On se potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci zbog KD izdavanje čekova bez pokrića i zloupotreba bankovne i kreditne kartice izvršenih u Sloveniji", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: