Vukićević najbolji u Kolašinu

Vukićević je pokazao da je svestran sportista jer je i reprezentativni karate trener, ali i uspješan igrač malog fudbala
90 pregleda 0 komentar(a)
Radoslav Vukićević, Foto: STSCG
Radoslav Vukićević, Foto: STSCG
Ažurirano: 14.11.2015. 11:32h

Stonoteniser Gorštaka, Radoslav Vukićević, pobjednik je kolašinskog kvalifikacionog turnira u ping pongu.

On je u finalnom meču savladao Asima Bećiragića iz Spin Unike 2:1.

Vukićević je u polufinalu pobijedio Lazara Janičića 2:0, dok je Bećiragić bio bolji od klupskog druga Nenada Raičevića 2:1.

On je treći pobjednik kvalifikacionog turnira, nakon što je Orhan Bećiragić iz Spin Unike slavio u Podgorici, a Jeton Osmani iz Valdanosa u Ulcinju.

Na turniru u Kolašinu, na kojem se takmičilo 15 stonotenisera, učestvovao je i direktor Instituta Konfučije, pokrovitelja kvalifikacija, Deng Rong.

Osmani je vodeći na rang listi, za koju se računaju rezultati sa svih prošlogodišnjih i ovogodišnjih turnira, sa 720 bodova.

Na drugom mjestu je Orhan Bećiragić sa 530, dok deset bodova manje ima trećeplasirani Raičević.

Turnirom u Ulcinju počele su crnogorske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u ping pongu, koje će 23. i 24. januara biti odigrano u Londonu.

Najavljeno je da će kvalifikacioni turniri u Crnoj Gori biti odigrani u svim gradovima u kojima postoje klubovi.

Kvalifikacije će biti nastavljeno sjutra u BIjelom Polju (u 11) i Mojkovcu (u 16), dok je za četvrtak zakazane kvalifikacije u Nikšiću (16).

Prema propozicijama, takmičenje će biti odigrano u dvije faze - kvalifikacije i top 16 nakon kvalifikacione faze.

Najboljih 16 igrača igraće četiri kruga za određivanje tačnog redosljeda na način da pobjednici svakog kruga prelaze u gornju polovinu poretka, a gubitnici u donju.

Nagradni fond Svjetskog prvenstva iznosi 100 hiljada dolara, a pravo nastupa imaće 64 takmičara, pobjednika kvalifikacionih turnira.

Prošle godine na crnogorskim kvalifikacijama trijumfovao je stonoteniser Golden plejera, Viktor Rogić.

On je nastupio na šampionatu u Londonu na kojem je zlatnu medalju osvojio engleski stonoteniser Endrju Bagli /Andrew Baggaley/.

Bonus video: