Spriječen suicid u ZIKS-u: Pritvorenika skinuo sa vješala

Pritvorenik kojeg je juče spasio zatvorski policajac u pritvoru je od 9. septembra. Zbog porodičnog nasilja nepravosnažno je osuđen na šestomjesečnu zatvorsku kaznu
65 pregleda 3 komentar(a)
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 14.11.2015. 10:28h

Službenik spuškog zatvora spriječio je juče pritvorenika E. A. (53) da izvrši samoubistvo vješanjem. Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", pritvorenik je juče napravio improvizovana vješala.

On je od majice napravio omču, koju je okačio o vodokotlić, a potom pokušao da se ubije. Život mu je spašen brzom reakcijom službenika ZIKS-a.

"Pritvorenik E.A. juče je u toaletu Istražnog zatvora pokušao samoubistvo vješanjem. Službenik ga je na vrijeme primijetio i skinuo sa vješala, potom je odveden u Klinički centar u Podgorici gdje mu je ukazana medicinska pomoć”, kazao je sagovornik "Vijesti" iz uprave Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Nakon što su ljekari konstatovali da je van životne opasnosti, E. A. je vraćen u Istražni zatvor. Pritvorenik kojeg je juče spasio zatvorski policajac u pritvoru je od 9. septembra. Zbog porodičnog nasilja nepravosnažno je osuđen na šestomjesečnu zatvorsku kaznu.

Bonus video: