Savjetovaće građane o dijabetesu

U Savjetovalištu za dijabetes, u sklopu Doma zdravlja Nova Varoš, tokom cijelog dana, ljekarski timovi mjeriće građanima nivo šećera u krvi i krvni pritisak i davati savjete o šećernoj bolesti
74 pregleda 0 komentar(a)
dijabetes, insulin, Foto: Shutterstock
dijabetes, insulin, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.11.2015. 09:07h

Svjetski dan dijabetesa, 14. novembar, nizom aktivnosti danas će obilježiti Dom zdravlja Podgorica.

U šoping centrima Mall of Montenegro i Delta siti, od deset do 17 sati biće otvoreni punktovi, gdje će timovi ljekara i medicinskih sestara zainteresovanim građanima davati informacije i savjete o dijabetesu.

"Biće organizovano i mjerenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, izračunavanje body mass indexa, procjena rizika za tip 2 dijabetesa, a dijeliće se i edukativni materijal", saopšteno je iz Doma zdravlja Podgorica.

U istom periodu medicinsko osoblje Organizacione cjeline izabranih doktora za žene, u Centru za laboratorijsku dijagnostiku, u sklopu zdravstvenog objekta Doma zdravlja Podgorica, u Bloku pet, mjeriće zainteresovanim trudnicama nivo šećera u krvi.

U Savjetovalištu za dijabetes, u sklopu Doma zdravlja Nova Varoš, tokom cijelog dana, ljekarski timovi mjeriće građanima nivo šećera u krvi i krvni pritisak i davati savjete o šećernoj bolesti.

Bonus video: