Princ Nikola će pomoći promociju ragbija u Crnoj Gori

Konstatovano je da bi privrednici iz Crne Gore trebalo da prepoznaju značaj popularnog sporta
51 pregleda 2 komentar(a)
princ Nikola ragbi, Foto: Ragbi klub Arsenal
princ Nikola ragbi, Foto: Ragbi klub Arsenal
Ažurirano: 13.11.2015. 16:54h

Princ Nikola Petrović Njegoš, kao nekadašnji igrač i veliki poznavalac ragbija, pomoći će promociju ovog sporta u Crnoj Gori, kao i ragbija 7, olimpijske verzije.

Sa princom Nikolom razgovarali su predsjednik i trener ragbi kluba Arsenal Igor Adžaip i Đorđije Premović na inicijativu bivšeg francuskog reprezentativca a sada trenera Mišela Milovića.

Tema sastanka bila je analiza planova za 2016. godinu kad je tivatski klub u pitanju, ali i cijeli Ragbi savez Crne Gore. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Porto Montenegra, Arsenalovog generalnog sponzora, kao i predstavnik RK Krstaš iz Kotora Nebojša Labović.

Na sastanku, koji je održan u hotelu Regent Porto Montenegro, zaključeno je da ragbi u Boki Kotorskoj doživljava novu popularizaciju, te da projektom "Get Into Rugby", koji se održava od ovog septembra, osnovci i srednjoškolci iz Tivta imaju priliku da u direktnoj komunikaciji sa sportistima na najbolji način upoznaju prednosti ovog sporta, postave pitanja i nauče zbog čega je ragbi jedan od najomiljenijih sportova sirom svijeta.

Konstatovano je da bi privrednici iz Crne Gore trebalo da prepoznaju značaj ovog popularnog sporta. Iz Arsenala su naveli da će se truditi da što više promovišu svoje sportske i društveno-odgovorne aktivnosti i da će uključiti što veći broj mladih ljudi.

Bonus video: