Ivani Radovanović gran pri

Događaju, koji su organizovali Prijestonica Cetinje i Društvo istoričara umjetnosti Crne Gore, prisustvovali su brojni posjetioci, a otvorio ga je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović
2 komentar(a)
Ažurirano: 13.11.2015. 13:02h

U Crnogorskoj galeriji umjetnosti ,,Miodrag Dado Đurić” sinoć je održano 37. izdanje Crnogorskog likovnog salona ,,Trinaesti novembar”. Gran pri pripao je Ivani Radovanović, piše cetinje.me.

Događaju, koji su organizovali Prijestonica Cetinje i Društvo istoričara umjetnosti Crne Gore, prisustvovali su brojni posjetioci, a otvorio ga je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

"Želim ukazati priznanje svim akterima koji stoje iza ovog događaja, koji Prijestonica Cetinje već tradicionalno organizuje u susret 13. novembru. Jer, prije svega, upravo zahvaljujući njima – priča koja traje decenijama i koja se odnosi na jednu od najdugovječnijih likovnih smotri u našoj državi, nastavlja da živi", rekao je Bogdanović.

Prema njegovim riječima toj priči svoj su doprinos kroz dekade davala mnoga poznata imena umjetnosti, ne samo iz naše države, već i mnogo šire.

"Upravo iz tog razloga, Crnogorski likovni salon „13. novembar“ danas je događaj od renomea, koji se u kulturnom kalendaru grada i države ne da zaobići. Naprotiv. Kako godine odmiču, on dodatno dobija na vrijednosti i na publicitetu", istakao je on.

Gran pri Salona, shodno odluci žirija, pripao je Ivani Radovanović. Sa druge strane, tri jednake nagrade podijelili su Željko Reljić, Tijana Liščević Dujović i Miro Šuković.

U ovogodišnjem žiriju Salona bili su dr Saša Čilikov (predsjednik), mr Lucija Đurašković (selektor Salona) i Ana Ivanović.

Galerija

Bonus video: