Marovića sad nema na spisku svjedoka

Da se brane sa slobode juče su pušteni Milenko Medigović i Novak Klisić, dok su u pritvoru ostali Lazar Rađenović i Dragan Marović...
204 pregleda 44 komentar(a)
Košljun, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Košljun, Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.11.2015. 07:06h

Funckioner DPS-a Svetozar Marović i biznismen Mirko Latinović “skinuti” su sa spiska svjedoka u istrazi navodnih malverzacija tokom gardnje TQ Plaze i koncertnog platoa na Jazu, saznaju “Vijesti”.

Da se brane sa slobode u tom predmetu juče su pušteni Milenko Medigović i Novak Klisić, dok su u pritvoru ostali Lazar Rađenović i Dragan Marović.

Oni i nekoliko njihovih sugrađana uhapšeni su 13. avgusta, pod sumnjom da su nezakonitostima u ta dva posla oštetili Opštinu za više od 10 miliona eura.

Prema informacijama “Vijesti”, na spisku svjedoka ostali su još privatnik Branislav Savić Gugi i bivši sekretra za finansije Mihailo Đurović...

Nekadašnji gradonačelnik Budve Rajko Kuljača dobio je status svjedoka saradnika u toj tužilačkoj istrazi, a tokom saslušanja označio je visokog funkcionera DPS-a kao šefa kriminalne grupe koja je napunila svoje džepove opštinskim novcem.

Istražitelji provjeravaju Kuljačine navode da je organizator te mafijaške grupe dobio penthaus TQ Plazi, kao i poslovni prostor u prizemlju tog luksuznog kompleksa.

TQ Plaza je u vlasništvu Latinovića.

Provjerava se i dio Kuljačine priče o tome kakve i kolike nagrade od tih nezakonitih poslova su dobili nekadašnji i sadašnji funkcioneri Opštine Budva, lokalni funkcioneri DPS-a, zaposleni u tamošnjem katastru... Navodno, dio stanova i prostora koje su članovi kriminalne grupe dobili u tom prostom i dalje se vodi na vlasnika TQ Plaze kompaniju Trade unique.

Zato je podgorički Viši sud privremeno zabranio raspolaganje tom imovinom, do završetka istražnih radnji.

Kuljača je nedavno prvostepeno osuđen na pet godina zatvora u predmetu "Zavala".

On je pred kraj suđenja saopštio da zna ko mu je "od visokih funkcionera" smjestio tu aferu.

Tada je rekao da će o svemu progovoriti, ako mu ne budu "pucali u noge".

Rađenović, savjetnik premijera Aleksandr Tičić, brat i kćerka visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića - Dragan Marović i Milena Marović-Bogdanović, zatim tašta Svetozarevog sina Miloša Marovića, Dragica Popović službenica Sekratarijata za investicije, ali i njena koleginica Milojka Kovačević, uhapšeni su u avgustu po nalogu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Osumnjičeni su i glavna administratorka Opštine Budva Snežana Šćepanović, sekretarka za prostorno planiranje Danijela Marotić, v. d. direktora budvanskog Vodovoda Medigović, nekadašnji sekretar za zaštitu imovine Klisić, inženjer geodezije Đorđije Pavlović, bivši direktor firme Trade unique Goran Bojanić i službenik Opštine Budva Miodrag Samardžić.

Bonus video: