Tri osobe osumnjičene za ubistvo učiteljice iz Ulcinja

Starica je nedugo prije smrti prodala vrijedno imanje iza Albatrosa, koje joj je ostalo od pokojnog muža
78 pregleda 0 komentar(a)
Stana Božović, Foto: TV Vijesti
Stana Božović, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 13.11.2015. 07:48h

Tri državljanina Albanije uhapšena su pod optužbom da su izvršili „nasilnu pljačku sa smrtnim posljedicama“ na štetu učiteljice iz Ulcinja Stane Božović (67), objavila je albanska televizija “Top Channel”.

Kako se navodi, kod uhapšenih, dva maloljetnika i Adrijana Pjetrija (27), su otkrivene stvari i novac koji su pripadali Božovićevoj.

Sagovornik "Vijesti" iz ulcinjske policije kazao je da se poklopio DNK nalaz i da će se ubrzo odmotati klupko.

"Pretpostavljamo da ih je neko navodio ko je dobro znao prilike Božovićke. Uskoro ćemo znati sve", kazao je on, navodeći da je još sve nezvenično dok se ne oglasi Uprava policije.

Sagovornik “Vijesti” blizak istrazi, kazao je ranije da su inspektori već nekoliko puta odlazili u Albaniju i sa tamošnjim kolegama radili na otkrivanju ubice.

“Biološki tragovi pronađeni na licu mjesta upoređivani su sa našom DNK bazom, a potom i sa bazom kolega u Albaniji. Osim toga, od nekoliko osoba iz Albanije uzet je DNK profil”, kazao je tada izvor “Vijesti”.

Dodao je da na rasvjetljavanju tog ubistva radi kompletan sastav kriminalističke policije Ulcinja i Bara, ali da im pomažu i kolege iz Podgorice.

Božovićeva je ubijena 15. septembra u svojoj porodičnoj kući u ulcinjskom naselju Meterizi. Nju su inspektori našli mrtvu, vezanu i sa krpom preko usta.

Istražitelji vjeruju da je ubijena iz koristoljublja, jer je ubica navodno preturio cijeli stan i mučio Božovićevu tražeći novac.

"Vijestima" je ranije rečeno da je starica nedugo prije smrti prodala vrijedno imanje iza Albatrosa, koje joj je ostalo od pokojnog muža.

Bonus video: