Pas naišao na otrov na Gorici, uginuo nakon 20 minuta

Zlostavljanje i mučenje životinja postaje sve zastupljenije među građanima Crne Gore, upozorili su iz iz nevladine organizacije (NVO) Spas
70 pregleda 27 komentar(a)
pas Greta, Foto: Privatna arhiva
pas Greta, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.11.2015. 16:47h

Podgoričaninu Saši Baboviću uginuo je pas nakon što je naišao na otrov na brdu Gorica.

"Juče oko 11 sati dok sam šetao put Gorice, ženka rotvajlera je naišla na otrov. Nosila ga je u ustima 50 metara, nakon čega sam joj ga makao iz usta. Nastavio sam da se penjem put brda Gorice, nisam vidio nikakve tragove da je otrovana. 300 metara prije kuće, pas je počeo da pjeni i da mu noge klecaju", navodi vlasnik otrovanog psa.

On navodi da je to otrov koji psa ubije za 20 minuta.

"Pas je imao temperaturu 43 stepena i izdahnuo je kod veterinara. Neka se kazne ljudi koji gase život najboljeg čovjekovog prijatelja", navodi Babović.

NVO Spas: Zlostavljanje životinja sve zastupljenije

Zlostavljanje i mučenje životinja postaje sve zastupljenije među građanima Crne Gore, a nadležni organi se i dalje ne oglašavaju povodom tih slučajeva, upozorili su iz iz nevladine organizacije (NVO) Spas.

Predsjednica Upravnog odbora NVO Spas, Kristina Ćetković, podsjetila je da je nedavno u medijima osvanula priča o maloljetnicma koji su svoje slobodno vrijeme pokušali da ispune time što su, kako je navela, mače prebacivali preko krova kuće.

Zlostavljanje i mučenje životinja, kako je navela, počinje da biva sve zastupljeniji „sport“ među građanima Crne Gore, posebno Podgorice.

„Ovakvih „sportista“ ne fali izgleda, pa naša NVO trenutno brine o mačetu kome je metkom iz vazdušne puške prekinuta kičmena moždina. „Sport otruj što veći broj pasa“ širom Podgorice ne jenjava, tako da je prije neki dan na Gorici u najgorim mukama od posutog otrova stradao rotvajler“, kazala je Ćetković u saopštenju.

Ona je upitala i kada će nadležni organi u Crnoj Gori shvatiti zlostavljanje životinja kao prijetnju društvu?

„Oni koji su kadri da muče životinju, koja je u principu slabija od čovjeka, biće u stanju da sjutra zlostavljaju djecu, žene i sve one koji im ne mogu pokazati zube. Da li nadležni organi čekaju da ovi što truju, muče, ubijaju svirepo životinje ojačaju pa svoje „sposobnosti“ probaju na čovjeku?“, navela je Ćetković.

Bonus video: