Baranin Vladimir Mijač na debiju do medalje

Kadet KK Bar, Vladimir Mijač je u debitantskom nastupu na svjetskim prvenstvima nevjerovatnom hrabrošću, znanjem i željom došao do bronzane medalje u katama pojedinačno.
251 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Mijač, Foto: Facebook
Vladimir Mijač, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.11.2015. 09:04h

Baranin Vladimir Mijač osvojio je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore u Džakarti.

Kadet KK Bar, Mijač je u debitantskom nastupu na svjetskim prvenstvima nevjerovatnim nastupom došao do bronzane medalje u katama pojedinačno.

"Osjećaj je neopisiv nakon osvajanja svjetske medalje. Iza nje stoje ogroman rad i trud, koliko moj, toliko i moje porodice i trenera, zbog čega sam im neizmjerno zahvalan. Teško je domoći se pobjedničkog postolja u ovako jakoj konkurenciji. Zahvalio bih gospodinu Obradu Đokoviću, koji je omogućio moj nastup u Džakarti, ali i svima koji su mi pružali bezrezervnu podršku", kazao je Mijač.

Na putu do medalje Mijač je bio slobodan u 1. kolu, a potom je pobijedio Iranca Amira Jazdana Tadajona 3:2, Italijana Mirka Bareka 3:2 i Hung Po Veja iz Tajpeha 4:1, dok je u polufinalu poražen od Japanca Toja Tanake 4:1. U repasažu je nadvisio Španca Giljermea Garsiju Roku (3:2), za prvo veliko odličje u karijeri.

"Oduševljeni smo što smo već prvog dana osvojili medalju na ovako velikoj smotri. Mijač je bio fantastičan, rušio je sve same favorite do meča za finale sa Japancem Toja Tanakom, od kojeg je izgubio na preglasavanje. Ipak, imao je snage i želje da na preglasavanje kroz repasaž dođe do medalje. Imao je i ogromnu podršku cjelokupnog našeg tima, koji smo ga bodrili i vjerovali u njega. Uspjeh Mijača je ogroman podstrek za nastavak takmičenja u Džakarti, a ogroman je rezultat za crnogorski sport, karate i njegovih trenera Almira Cecunjanina i Milene Milačić, naglasio je Žarko Raković, selektor crnogorske reprezentacije.

I u Karate klubu Bar su bili više nego srećni zbog uspjeha Mijača, koji se vrijedno pripremao sa trenerima Almirom Cecunjaninom i Milenom Milačić.

"Kada bih pričao šta mislim i kakav zaista jeste Vladimir, ljudi bi smatrali da pretjerujem. Zato ću samo reći da država i naš grad imaju razloga da se ponose njime i čestitam mu na načinu na koji je prebrodio sve loše stvari, gubitak majke Nevenke... Naš klub je uradio pravi potez što je uspio da sakupi novac da Mijač nastupi u Džakarti", oduševljeno je prokomentarisao Cecunjanin.

Mijač je prvi izašao na tatami u Indoneziji i potrudio se da Crna Gora nastavi niz osvajanja medalja na svim najvećim takmičenjima u ovim uzrastima od sticanja nezavisnosti.

Selektor Žarko Raković računa na još pet takmičara ui borbama, pošto juniorka Budućnosti u katama, Jovana Marić, nije uspjela da se umiješa u borbu za medalje.Ona je poražena od Špankinje Rakel Runio.

Takmičenja u borbama su sjutra i prekosjutra, a Crnu Goru će predstavljati pet boraca podgoričkog Omladinca. U petak nastupaju juniori Mario Hodžić (- 61 kilogram) i Nenad Dulović (-65 kg), a u subotu mlađi seniori, Jelena Maksimović (-61 kg), Anja Jović (-50 kg) i njen brat Vladimir (-67 kg). Vladimir je aktuelni evropski prvak u mlađim seniorima.

U Džakarti sudi Miodrag Radunović, jedan od najboljih svjetskih sudija.

Bonus video: