Odloženo suđenje optuženima za ubistvo Borete i Zečevića

Vasilije Rafailović, optužen kao organizator kriminalne grupe, te članovi Ratko Vušović iz Budve i Bjelopoljac Ivan Cicmil su u bjekstvu, dok su na optuženičkoj klupi Miljan Bulatović iz Niša i Vladimir Šmanja iz Banja Luke
242 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud, Foto: Luka Zeković
Viši sud, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.11.2018. 15:42h

Zbog službenog odsustva specijalnog tužioca Saše Čađenovića, suđenje optuženima za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića u lokalu “Trofej” u Bečićima, danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za treći decembar u Višem sudu u Podgorici. Tužilac je prethodno dopisom obavijestio specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Biljana Uskoković.

Vasilije Rafailović, optužen kao organizator kriminalne grupe, te članovi Ratko Vušović iz Budve i Bjelopoljac Ivan Cicmil su u bjekstvu, dok su na optuženičkoj klupi Miljan Bulatović iz Niša i Vladimir Šmanja iz Banja Luke.

Prema navodima optužnice, Rafailović i Miljan Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je ubila Đorđa Boretu 7. decembra 2016. godine u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima. Tom prilikom od više ispaljenih hitaca iz automatske puške kao slučajna žrtva stradao je doktor u penziji Dragan Zečević, dok je vlasnik lokala Ivo Stanišić ranjen.

Kao pripadnici ove kriminalne organizacije koji su pomogli izvršenje ovog zločina označeni su Vušović, Cicmil i Šmanja. Vasilije Rafailović i Ratko Vušović se terete da su direktni izvršioci ubistva Borete i Zečevića. Okrivljeni Rafailović, Vušović, Bulatović i Šmanja, kao saizvršioci izvršili krivična djela teško ubistvo i nedozovoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, navodi se u optužnici.

Bonus video: