Redži godina zatvora, Cufaju uslovna kazna

Sud je kao olakšavajuću okolnost za Redžu uzeo u obzir da je oženjen i otac troje djece a kao otežavajuću raniju višestruku osuđivanost
306 pregleda 26 komentar(a)
Mujo Redža, divlja gradnja
Mujo Redža, divlja gradnja
Ažurirano: 11.11.2015. 19:24h

Ulcinjanin Mujo Redža osuđen je danas na godinu zatvora zbog gradnje objekta u Pinješu bez prethodno pribavljene građevinske dozvole i skidanja i povrede službenog pečata.

Prvostepenu presudu izrekla je sutkinja Osnovnog suda u Ulcinju Sanja Mirović. U istom postupku, Hajdar Cufaj je zbog građenja objekta koji je sa Redžinim povezanim zajedničkim stepeništem, takođe bez dozvole, osuđen na osam mjeseci zatvora, uslovno na tri godine.

U obrazloženju odluke, u koje su Vijesti imale uvid, piše da su Redža i Cufaj u oktobru prošle godine kao suinvestitori počeli gradnju zajedničkog objekata P+4 bez dozvole, u osnovi ukupne površine 568 kvadrata. Cufaj je sagradio objekat u grubim građevinskim radovima od pet spratova, prije nego što je u cjelosti srušen pravosnažnom odlukom resornog ministrastva, odnosno Inspekcije zaštite prostora.

Redža je uprkos pečaćenju zgrade i zabrani radova krajem novembra prošle godine, nastavio sa podizanjem spratova i brojao do sedam. Nedavno su porušena tri sprata ali se akcija završila tragičnom smrću jednog od radnika i teškom povredom drugog. U tom postupku, koji je još u toku, niko nije zvanično optužen.

Sud je kao olakšavajuću okolnost za Redžu uzeo u obzir da je oženjen i otac troje djece a kao otežavajuću raniju višestruku osuđivanost.

Kao olakšvajuću okolnost kod Cufaja, sutkinja je cijenila raniju neosuđivanost, to što je oženjen i otac četvoro djece, što mu je objekat u cjelosti srušen zbog čega su otklonjene štetne posljedice tog krivičnog djela ali i što je svojom odbranom bitno doprinio rasvjetljavanju cijelog slučaja.

Tako je utvrđeno da je Redža namjerno pred zvaničnim strukturama države i Opštine, kao investitora upisao Martina Jakaja, koji nije imao veze sa gradnjom zgrada u Pinješu.

Bonus video: