Šerlok Holms primio odlikovanje od kraljice Elizabete

Priznanje, dodijeljeno za zasluge na polju dramskih umjetnosti i humanitarni rad, Kamberbaču je uručila kraljica Elizabeta Druga na svečanosti u Bakingemskoj palati.
82 pregleda 2 komentar(a)
Kamberbač prima odlikovanje od kraljice, Foto: AP
Kamberbač prima odlikovanje od kraljice, Foto: AP
Ažurirano: 11.11.2015. 10:35h

Britanski glumac Benedikt Kamberbač, široj publici najpoznatiji po ulozi slavnog detektiva Šerloka Holmsa, nagrađen je ordenom Komandanta reda britanskog carstva.

Priznanje, dodijeljeno za zasluge na polju dramskih umjetnosti i humanitarni rad, uručila mu je kraljica Elizabeta Druga na svečanosti u Bakingemskoj palati.

Kako prenosi AP, 39-godišnji glumac, koji je bio nominovan za Oskara za ulogu kompjuterskog genija Alena Tjuringa u filmu "Igra imitacije", priznao je novinarima da je bio jako nervozan tokom ceremonije.

Londonska publika je nedavno imala priliku da vidi Kamberbača u ulozi Hamleta u istoimenom čuvenom Šekspirovom komadu u Barbikan teatru.

Popularni glumac aktivno podržava kampanje za pomoć sirijskim izbjeglicama, a dosad je uspio da prikupi 150.000 funti (227.000 dolara) donacija za dobrotvornu organizaciju "Spasimo djecu" (Save the Children).

Bonus video: