Da razmjenjuju znanje i iskustvo

0 komentar(a)
Stevo Popović i Ivanka Gajić, Foto: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
Stevo Popović i Ivanka Gajić, Foto: Fakultet za sport i fizičko vaspitanje
Ažurirano: 10.11.2015. 20:59h

U cilju „dostizanja viših standarda u obrazovno-vaspitnom i naučno-istraživačkom radu, uz želju da svojim studentima omoguće kvalitetnije školovanje”, dekani Fakulteta za sport Univerziteta „Union - Nikola Tesla” iz Beograda i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, prof. dr Ivanka Gajić i doc. dr Stevo Popović, potpisali su u Beogradu dokument koji definiše buduću saradnju ustanova koje predstavljaju, saopšteno je sa Univerziteta „Union - Nikola Tesla”.

Kako se navodi u saopštenju, buduća saradnja podrazumijeva „prenošenje stečenih iskustava, razmjene nastavnih planova i programa, znanja, literature, nastavnika i studenata, zajednički odabir i realizaciju projekata, organizaciju kampova, tribina, konferencija i drugih naučno-stručnih skupova, studentskih zabavno-sportskih i edukativnih susreta i drugih aktivnosti od obostranog interesa”.

Dekani su posebno naglasili važnost rada na međunarodnim projektima.

"Naročito onim koji dolaze kroz program Evropske unije za finansiranje projekata, partnerstava, događaja i mobilnosti u oblasti obrazovanja i obuka, mladih i sporta – Erazmus +, koji za period 2014 – 2020. na raspolaganju ima budžet od 14,7 milijardi eura", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Bonus video: