Herceg Novi: Bivši sekretar Opštine osumnjičen da je pronevjerio 8.900 eura

"Sumnja se da je R.B. zloupotrebom službenog položaja oštetio budžet Opštine Herceg Novi za 8.900 eura", kazali su iz Uprave policije
97 pregleda 0 komentar(a)
Rade Božović, Foto: Radio Jadran
Rade Božović, Foto: Radio Jadran
Ažurirano: 10.11.2015. 17:23h

Hercegnovska policija podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom krivičnu prijavu protiv Rada Božovića (56) iz Herceg Novog, bivšeg sekretara Sekretarijata za finansije, turizam i ekonomski razvoj Opštine Herceg Novi, zbog sumnje da je u vrijeme dok je obavljao ovu funkciju počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

"Sumnja se da je R.B. zloupotrebom službenog položaja oštetio budžet Opštine Herceg Novi za 8.900 eura. Naime, R.B. je, kako se sumnja, tokom 2014. godine izdao naloge da se sa žiro računa Opštine Herceg Novi na žiro račun fudbalskog kluba „Obilić“ iz Herceg Novog uplate novčana sredstva u ukupnom iznosu od 15.900 eura, što je za 8.900 eura više nego što je Odlukom Savjeta za sport Opštine Herceg Novi bilo određeno u svrhu sufinansiranja programa u sportu za 2014. godinu, budući da su sredstva određena to Odlukom za ovu namjenu, u okviru raspodjele sredstava budžeta, iznosila 7.000 eura", kazali su iz Uprave policije.

Krivična prijava je nadležnom tužiocu dostavljena u redovnom postupku.

Bonus video: