Okruženje: Državljanstvo u novonastalim državama regiona

Da li su države regiona mogle efikasnije da rješavaju pitanje državljanstva i zbog čega se zakon o državljanstvu toliko razlikuje u njima, jedno je od pitanja na koja su odgovorili: Zarije Seizović (Sarajevo), Staniša Milenković (Ljubljana), Dragan Šoć (Podgorica), Jovan Teokarević (Beograd), pisac Balša Brković(Podgorica) i alumnisti Everopskog fonda za Balkan.
56 pregleda 1 komentar(a)
Okruženje, Foto: Okruženje
Okruženje, Foto: Okruženje
Ažurirano: 10.11.2015. 14:14h

U šestoj emisiji regionalnog talk show-a Okruženje, koji će biti emitovan večeras u 20h na TV Vijesti, tema će biti pitanje državljanstva.

Nakon dezintegracije SFRJ, nove države regiona samostalno uređuju pitanje državljanstva, u čijoj pozadini je politika, odnosno strateški nacionalni interesi. Desetine hiljada ljudi još ne mogu pravno da reguliše svoj status i ostvare građanska i politička prava.

Da li su države regiona mogle efikasnije da rješavaju pitanje državljanstva i zbog čega se zakon o državljanstvu toliko razlikuje u njima, da li problemi u vezi sa dvojnim državljanstvom duboko zadiru u prostor ljudskih ali političkih prava, neka su od pitanja na koja su odgovorili: Zarije Seizović (Sarajevo), Staniša Milenković (Ljubljana), Dragan Šoć (Podgorica), Jovan Teokarević (Beograd), pisac Balša Brković(Podgorica) i alumnisti Everopskog fonda za Balkan.

Regionalni talk show ‘’Okruženje’’, utorkom u 20 sati samo na TV Vijesti

Bonus video: