Nudio kuću kao jemstvo: Vuk Pajović ostaje u pritvoru

Prema navodima optužnice zamjenice višeg državnog tužioca, Pajović je 26. decembra 2014. sačekao Bobana Lakovića ispred njegovog stana u podgoričkom naselju Zabjelo i iz automatske puške ispalio više hitaca ka njemu
831 pregleda 19 komentar(a)
Vuk Pajović, Foto: Facebook.com
Vuk Pajović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 10.11.2015. 09:47h

Krivično vijeće sutkinje Vesne Moštrokol odbilo predlog branioca Vuka Pajovića (21), advokata Branka Anđelića, da se njegov klijent brani sa slobode.

Anđelić je u podgoričkom Višem sudu kao jemstvo ponudio kuću Pajovića vrijednu 123.000 eura, kako bi se optuženi branio sa slobode.

Prema navodima optužnice zamjenice višeg državnog tužioca, Pajović je 26. decembra 2014. sačekao Bobana Lakovića ispred njegovog stana u podgoričkom naselju Zabjelo i iz automatske puške ispalio više hitaca ka njemu.

Laković je ranjen u ruku i nogu.

U optužnici piše da je Pajović pucao iz automobila ,,golf 3“, a da se nakon toga se odvezao u Ulicu 4. jula na Zabjelu i zapalio vozilo i automatsku pušku.

U dosadašnjem toku suđenja Pajović je kazao da nema nikakve veze sa krivičnim djelom.

“Bio sam kući u vrijeme izvršenja krivičnog djela, što se može potvrditi i vještačenjem telefonskog broja. Krivično djelo ranije sam priznao pod specifičnim okolnostima o kojima javno ne želim da govorim.

Sve sam saznao iz 'Vijesti', jer se u tim medijima spekulisalo da sam ja pucao na Lakovića”, izjavio je Pajović.

Kazao je da sa Lakovićem nije imao nikakvih problema, da nijesu neprijatelji, ali ni prijatelji.

Pajović je optužen za ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Suđenje se nastavlja 30. novembra.

Bonus video: