NP Skadarsko jezero: Zaplijenjeno 350 kilograma ribe

"Od ukupne količine zaplijenjene ribe, oko 230 kilograma je vraćeno u Jezero, dok je ostatak predat Studentskom domu u Podgorici", saopšteno je iz NP Skadarsko jezero
149 pregleda 4 komentar(a)
Zaplijenjena riba Skadarsko jezero, Foto: NP Skadarsko jezero
Zaplijenjena riba Skadarsko jezero, Foto: NP Skadarsko jezero
Ažurirano: 10.11.2015. 10:11h

Akcijom Nacionalnog parka Skadarsko jezero uz asistenciju pripadnika Granično-pomorske policije tokom nelegalnog izlova ribe zaplijenjeno je oko 170 ribarskih mreža i 350 kilograma ribe, a protiv 14 lica je pokrenut postupak pred nadležnim organima, saopšteno je iz Nacionalnog parka Skadarsko jezero.

"Od ukupne količine zaplijenjene ribe, oko 230 kilograma je vraćeno u Jezero, dok je ostatak predat Studentskom domu u Podgorici. U vezi sa nelegalnim izlovom ribe, sačinjeno je sedam Zapisnika o izvršenoj kontroli (protiv 14 lica) koji su procesuirani prema nadležnim organima. NP Skadarsko jezero apeluje na sve društveno-odgovorne i savjesne građane da se suzdrže od bilo kakvih neregularnih aktivnosti i svaki vid uzurpacije prostora ili ugrožavanja biljnog i životinjskog svijeta ovog zaštićenom prirodnog prostora prijave na dežurni broj telefona 067/344-356", navodi se u saopštenju.

Bonus video: