"DRŽAVNI UDAR"

Katnić: Sve urađeno organizovano, Milić zloupotrijebila MCP, ambasadu Srbije...

Nastavak suđenja zakazan je za 30. novembar
112 pregleda 6 komentar(a)
državni udar, Foto: Printscreen
državni udar, Foto: Printscreen
Ažurirano: 29.11.2018. 08:36h

Današnji pretres je prekinut, a nastavak je zakazan za 30. novembar u 9 časova.

9:21 Sutkinja Suzana Mugoša kazala je da će o predlogu tužilaštva sud odlučiti naknadno.

9:19 Optuženi Bratislav Dikić je rekao da je protiv svake radnje koja odugovlači postupak jer je u pritvoru i bolestan.

9.14 Advokat Jugoslav Krpović kazao je da njegova branjenica, Branka Milić, nije pobjegla iz Crne Gore već da je našla "utočište od torture u ambasadi Srbije"

9:10 Advokati odbrane, osim Dušana Radosavljevića, protive se predlogu tužilaštva.

9:09 Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić predložio je da se postupak protiv Branke Milić razdvoji i da joj se sudi kada bude dostupna sudu.

"Ova aktivnost je provedena kako bi se odugovlačio postupak. Optužena se dala u bjekstvo zloupotrijebila institucije posebno Mitropoliju crnogorsko primorsku. Zloupotrijebljena je i ambasada Srbije i ostali... Postoji sumnja da je sve urađeno organizovano. I njeni advokati su kod ambasade dovedeni službenim vozilom Skupštine "reno fluens (PG CG870) koji je pominjan u ovom slučaju", rekao je Katnić.

U podgoričkom Višem sudu, danas će biti nastavljeno suđenje u slučaju "Državni udar".

Na jučerašnjem ročištu sud je naredio izdavanje potjernice za optuženom Brankom Milić koja se nalazi u ambasadi Srbije u Podgorici.

Pred vijećem sutkinje Suzane Mugoše za krivično djelo pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora odgovaraju ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, kojima se sudi u odsustvu kao i srpskim državljanima Nemanji Ristiću i Predragu Bogićeviću.

Na optuženičkoj klupi su Bratislav Dikić, lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić i Mandićev vozač Mihailo Čađenović.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpska državljanka Kristina Hristić, kao i njeni sunarodnici - Srboljub Đorđević, Dragan Maksić, Milan Dušić koji su u pritvoru.

Postupak je razdvojen protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića.