Prije smrti tražio da kupi zemlju u parku, planirao hotel

Na sjednici održanoj u petak popodne, svih pet članova Borda direktora - tri predstavnika državnog kapitala i dva američke kompanije “Stratex grupa”, glasali su protiv toga da se proda jedna od najatraktivnijih lokacija kojom gazduje Hotelska grupa
173 pregleda 21 komentar(a)
fišermen pab, Foto: Vuk Lajović
fišermen pab, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.11.2015. 16:33h

Bord direktora Hotelske grupe “Budvanska rivijera”, kojim je predsjedavao funkcioner DPS-a Svetozar Marović, jednoglasno je odbio zahtjev pokojnog Gorana Đuričkovića da se nekadašnji ugostiteljski objekat “Obala”, pored Staroga grada, stavi na javnu licitaciju.

Na sjednici održanoj u petak popodne, svih pet članova Borda direktora - tri predstavnika državnog kapitala i dva američke kompanije “Stratex grupa”, glasali su protiv toga da se proda jedna od najatraktivnijih lokacija kojom gazduje Hotelska grupa.

U tom ugostiteljskom objektu godinama unazad radio je “Fišermans pab”, koji su Đuričković i njegov pokojni kum Saša Marković ortački vodili sve do ubistva Markovića sredinom aprila.

Đuričković je sredinom oktobra, desetak dana prije nego što je ubijen, predao zahtjev Budvanskoj rivijeri, u kom je napisao da je zainteresovan za kupovinu “Obale”.

Taj objekat jedan je u nizu atraktivnih lokala, koji se nalaze tik uz obalu, a Budvanska rivijera ga godinama izdaje u zakup.

Upravo ispred objekta koji je želio da kupi Đuričković je ubijen 27. oktobra, hicima koji su ispaljeni iz snajpera, sa bedema Starog grada.

“Vijesti” saznaju da je Đuričković prije nego je predao zahtjev imao podršku članova državnog kapitala u Budvanskoj rivijeri, i prodaja je praktično “bila dogovorena”.

Ipak, u petak je postalo jasno da ne postoji spremnost da se proda ta i još jedna lokacija nedaleko od nekadašnje “Plave školjke” na Slovenskoj plaži, za koju je Bordu direktora takođe dostavljen zahtjev od dugogodišnjeg zakupca.

Svi članovi Borda u petak su se saglasili da Hotelska grupa ne treba da prodaje vrijedne nekretnine.

Đuričković je uoči ljeta potpuno renovirao “Fišermns pab”. Na tom objektu on je dogradio krovnu terasu, i lokal pretvorio u luksuzni restoran, a navodno imao je ambicije da nakon što ga kupi, taj lokalitet adaptira u hotelsko-ugostiteljski objekat.

Likvidacija je prekinula njegove planove, a ugostiteljski objekat ostao je na upravljanje suprugama ubijenih Đuričkovića i Markovića.

Bonus video: