Nikšić: Policija oduzela kokain, automatsku pušku i municiju, osumnjičeni uhapšen

"Kokain, smješa, oružje, municija i drugi predmeti upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja"
608 pregleda 8 komentar(a)
lisice, Foto: Upravapolicije.com
lisice, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 08.11.2015. 14:10h

Nikšićanin Marko Mićković (22) uhapšen je nakon što su inspektori kod njega pronašli kokain, automatsku pušku i municiju.

Iz Uprave policije saopšteno je da službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja sa nikšićkim policajcima pretresli stan i ugostiteljski objekat u Nikšiću, čiji je zakupac Mićković.

"Pretresom su pronađeni i oduzeti supstanca za koju se sumnja da je kokain, težine 15,5 grama, automatska puška cal. 7,62 mm sa tri okvira, 41 komad municije istog kalibra, PVC kesa sa smješom mase 439 grama koja, kako se sumnja, služi miješanju sa kokainom radi dobijanja na težini i dvije digitalne vage za precizno mjerenje”, saopšteno je iz UP.

Iz policije pojašanjavaju da su o događaju upoznali zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici, kojem je Mićković priveden zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Kokain, smješa, oružje, municija i drugi predmeti upućeni su u Forenzički centar radi vještačenja", piše u saopštenju UP.

Bonus video: