Lider DUA saslušan u barskom tužilaštvu

“DUA će se zalagati za to da svako odgovara ako nije radio po zakonima države. To sam i rekao tužiocu”, kazao je Zenka “Vijestima”
105 pregleda 4 komentar(a)
Mehmed Zenka, Foto: Boris Pejović
Mehmed Zenka, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.11.2015. 19:50h

Lider Demokratske unije Albanaca i odbornik u lokalnom parlamentu Mehmed Zenka, svjedočio je juče u barskom tužilaštvu o aferi u slučaju Kino bašte na Pristanu, koja je pravosnažnom sudskom presudom dijelom vraćena nasljednicima familije Zuber.

“DUA će se zalagati za to da svako odgovara ako nije radio po zakonima države. To sam i rekao tužiocu”, kazao je Zenka “Vijestima”.

Prostor na Pristanu za potrebe Kino baše oduzet je prije pola vijeka ali već decenijama lokalne vlasti nijesu ga privele namjeni. Umjesto bioskopa, Centar za kulturu već godinama prostor izdaje lokalnom biznismenu za diskoteku. Po istom osnovu, ostali dio ljetnje kino bašte, pripašće familiji Milošević, koja takođe, poput Zubera, potražuje oduzetu imovinu na Pristanu.

Zbog svega toga, Osnovni sud u Ulcinju već je donio provostepenu presudu kojom je aktuelni direktor ulcinjskog Centra za kulturu Nailj Draga, osuđen na godinu zatvora uslovno zbog optužbi da je zloupotrijebio službeni položaj.

Zenka je kazao da Ulcinjani ne mogu stalno kriviti Podgoricu zbog loših stvari u gradu.

“Suviše je grešaka da bi neko pomislio da smo slučajno izgubili tako važan prostor na Pristanu. Postoje zaključci relevantnih institucija od prije sedam ili osam godina da kino bašta nije nikako smjela imati prenamjenu”, kazao je Zenka. Ocijenio je da Opština Ulcinj gubi previše imovine i sporova i da se taj trend mora zaustaviti.

“Zašto i kako je izgubuljena Kino bašta, neka utvrdi tužilaštvo. DUA je legalista ali jednostavno, ne želimo da gubimo imovinu zbog nečije neznavenosti ili namjere”, kazao je Zenka.

Draga se tereti da je 2012. i 2013. godine, sugrađanima Vedatu Ljamoviću i Amiru Zagoviću nezakonito dao u zakup objekat Centra za kulturu, bez prethodno organizovanog javnog nadmetanja.

Bonus video: