Purlija tvrdi da nije kriv za ubistvo Dajkovića

"Ja to nisam napravio. Nisam kriv. Ne sjećam se da sam bio u kući Dajkovića, niti da li sam imao oružje. Ništa više nemam da kažem"
117 pregleda 3 komentar(a)
Vojin Dajković ubistvo, Foto: Zoran Đurić
Vojin Dajković ubistvo, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 06.11.2015. 15:18h

Baranin Božidar V. Purlija kazao je juče da nije kriv za ubistvo Vladimira Dajkovića, da se ne sjeća da li je 16. februara imao pištolj i da li je išao do kuće ubijenog. On je to izjavio pred krivičnim vijećem sudije Predrag Tabaš, u podgoričkom Višem sudu.

Prema navodima optužnice, on je u selu Dupilo kod Virpazara ubio Dajkovića iz pištolja, na terasi njegove kuće.

"Smatram da nisam kriv, ni za ubistvo, ni za nedozvoljeno držanje oružja. Toga dana sam ustao normalno i iz Bara otišao u Virpazar da popijem kafu. Tamo sam sreo brata od tetke Milana Mašanovića, sa kojim sam popio kafu. Dva momka su nam prišla, od kojih mi je bio poznat Stevo Đurišić i još jedan meni nepoznati mladić. Ponudili su se da me otprate do moga sela Dupilo. Dok su me pratili, rugali su mi se što idem pješice toliko dugo do moga sela. Pratili su me kilometer i po do raskrsnice prema Rijeci Crnojevića, a ja sam nastavio dalje sam još četiri i po kilometra do sela Dupilo. Od tada se više ničega ne sjećam šta se desilo”, rekao je okrivljeni.

U sudnici je zatim preslušan audio-snimak odbrane Purlije, koju je dao u tužilaštvu: “Ja to nisam napravio. Nisam kriv. Ne sjećam se da li sam bio u kući Dajkovića, niti se sjećam da li sam imao oružje. Ništa više nemam da kažem”, izjavio je Purlija na pitanja tužiteljke Lepe Medenice.

On je u istrazi ispričao da su ga Đurišić i još jedan momak “napučili i mangupski se ponašali” prema njemu, kao da su mu se podsmijavali.

"Ja sam se naljutio i otišao u selo Dupilo. Neka bezizlazna situacija mi se desila, jer sam duže vrijeme bez posla. Neki momak u Baru mi je zaprijetio da će me ubiti i to je neka neizvjesnost kod mene šta će se desiti. Nije da se ja bojim smrti... Svi su kao neka mafija, mrki pogledi u Baru. Pošao sam da živim na selo u Crmnicu, da se sklonim, da me majka ne izdržava od penzije. Kao da sam stres doživio, ali ovo što sam dugo bez posla, to me prosulo, prosulo… ”, kazao je Purlija u istrazi.

Na pitanja sudije Tabaša, optuženi je naveo da nikada nije konzumirao drogu, ali da jeste alkohol.

"Desilo se to jedan period nakon što sam napustio posao, da sam se četiri godine konstantno opijao. Ne znam sudija, kako je analizom, u mojoj krvi nađen kokain. Ne mogu to da objasnim. Od kada sam dovedem u Istražni zatvor, tri mjeseca sam proveo u samici. Nisam bio agresivan ni prema kome”, odgovorio je okrivljeni.

Terapiju nisam uzimao...

Odgovarajući na pitanja branioca, advokata Nikole Ivanovića, optuženi je kazao da je nakon završene srednje škole radio četiri godine i dva mjeseca kao vozač u Domu zdravlja u Baru.

"Napustio sam taj posao, jer je počelo da mi smeta da gledam unesrećene, krv i zbog loših vozila, i počeo sam loše da spavam. Bio sam na pregledu kod dr Dragice Ćurulić, neuropsihijatra, a zatim još pet- šest puta i prestao sam da odlazim. Tada mi je prepisala ljekove, ali ih nikada nisam koristio, a uopšte nijesam uzimao terapiju”, rekao je okrivljeni.

Bonus video: