Dani kada se slavi i živi pozorište

Večeras će na sceni Nikšićkog pozorišta biti izvedena predstava „Penelopijada”
176 pregleda 0 komentar(a)
kako misliš mene nema predstava, Foto: Privatna arhiva
kako misliš mene nema predstava, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.11.2018. 18:33h

Duodrama zagrebačkog Exit teatra „Kako misliš mene nema?!“ otvorila je jubilarni 15. Međunarodni festival glumca Nikšić 2018. koji traje do 2. decembra. U autorskom projektu Ivice Boban “smiješnu i gorko-tužnu stranu života” dočarali su Filip Juričić i Amar Bukvić.

Festival je otvorio Radivoje Nikčevič, predsjednik SO Nikšić, koji je kazao da su ovo dani kada se u Nikšiću “slavi i živi pozorište”. Podsjetio je da je Festival, tragajući za svojom prepoznatljivošću, mijenjao forme - od Festivala monodrame, preko Festivala jednog glumca, do Međunarodnog festivala glumca utemeljenog 2000.godine.

“U vremenima nimalo naklonjenim umjetnosti i umjetničkom izrazu vjerovali smo u ovaj festival i njegovo trajanje. Zato danas imamo respektabilnu manifestaciju koja okuplja teatarske kuće regiona i kojoj se podjednako raduju i pozorišni stvaraoci i publika”, kazao je Nikčević.

Nikčević je kazao da je uvjeren da je osnovni kriterijum kojim se rukovodio selektorski tim prilikom odabira predstava kvalitet, što će prepoznati i publika i stručni žiri.

“U proteklih 14 izdanja Međunarodni festival glumca ugostio je najveća glumačka imena ex-yu prostora i na taj način predstavio svu raskoš glumačkih bravura. Upravo naš festival slavi i slaviće glumca kao nosioca pozorišnog iskaza”, poručio je Nikčević.

Večeras će na sceni Nikšićkog pozorišta biti izvedena predstava „Penelopijada” koja je rađena u koprodukciji Centra za kulturu Tivat i April production Toronto.

Bonus video: