Novi vlasnici hvalili staru upravu CKB-a

Najviše ih hvalili 2007, a sada se terete za navodna krivična djela iz upravo te godine
6 komentar(a)
CKB, Foto: Boris Pejović
CKB, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 06.11.2015. 06:50h

Predsjednik Upravnog odbora CKB-a i predstavnik novog vlasnika te banke, tokom 2007. godine pohvalio je rad dotadašnjeg menadžmenta CKB-a, na čelu sa Milkom Ljumović i Bose Tatar.

To piše u zapisnicima sa sjednica Upravnog odbora, koji su juče pročitani u nastavku suđenja nekadašnjem menadžmentu CKB-a.

Advokat Goran Rodić rekao je da se u zapisniku sa sjednice Komiteta za upravljanje kreditnim rizikom od 28. juna 2007. godine navodi da su sjednici, osim članova, prisustvovali Miro Perović, Miloš Vuković i Ivica Kontić i da su na istoj sjednici donijete odluke o odobravanju kredita za kompanije “Neksan”, “Carine” i “Pantomarket”.

„Jozef Windheim, predsjednik Upravnog odbora CKB-a, je na toj sjednici istakao da je zadatak da se uspostave procedure koje bi odgovarale i CKB-u i OTP grupi“, kazao je Rodić.

Advokat Miodrag Bojanić kazao je da se iz zapisnika vidi da je menadžer OTP grupe Đula Kokeni posjetio kreditno odjeljenje i da se ne vidi bilo kakva primjedba na rad tog sektora.

Rodić je objasnio da se u zapisniku sa sjednice Upravnog odbora od 30. maja 2007. godine, navodi da je Jozef Windheim pohvalio iznos depozita komitenata, jer je veći od planiranog.

„Iz zapisnika Upravnog odbora vidi se da je tražen spisak 10 najvećih dužnika, što ukazuje na činjenicu da su novi vlasnici Mađari kontrolisali i upravljali CKB-om u punom smislu. U zapisniku sa sjednice UO od 29. maja 2007. navodi se da je razmatran izvještaj o poslovanju za prvi kvartal 2007, a gospodin Andras Takaš navodi da su rezultati izrazito impresivni, dok predsjednik Jozef Windheim, čestita menadžmentu na uspješnom poslovanju“, naglasio je Rodić. On je dodao da se na čelu Upravnog odbora, Komiteta za nadzor i Komiteta za upravljanje kreditnim rizikom, nalazilo i upravljao Windheim, a ne okrivljene Ljumović i Tatar.

„Kako to da i pored svih tih sredstava kontrole, novi vlasnik nije ništa zamjerio, već im se navodna krivična djela iz 2007. godine stavljaju na teret 2012. godine“, kazao je Rodić.

Bonus video: