Saradnicima Darka Šarića neće se suditi u Sloveniji

U optužnom predlogu pisalo je da su Šarić i njegovi saradnici preko Municipium's u februaru 2008. otkupili potraživanja Slovenialesa vrijedna 1,107.000 milion eura od Agencije za obezbjeđenje depozita, sanaciju, stečaj i likvidaciju banaka Srbije
3 komentar(a)
Darko Šarić (Novina)
Darko Šarić (Novina)
Ažurirano: 05.11.2015. 23:16h

Saradnicima Pljevljaka Darka Šarića neće se suditi u Sloveniji, jer tamošnje Specijalno tužilaštvo nije dokazalo da je novac kojim je Šarićeva firma Municipum's otkupila potraživanja Slovenialesa stečen prodajom droge.

To piše u rješenju Okružnog suda u Ljubljani, koji je odbacio zahtjev za sprovođenje istrage protiv Šarićevih saradnika Slobodana Resimića i Brane Goše.

Njih dvojicu tamošnje Specijalno tužilaštvo teretilo je da su pod vođstvom Šarića, u zločinačkoj organizaciji sa Nebojšom Jestrovićem, Milanom Lazarevićem, Milivojem Čabarkapom prali novac stečen švercom droge.

U optužnom predlogu pisalo je da su Šarić i njegovi saradnici preko Municipium's u februaru 2008. otkupili potraživanja Slovenialesa vrijedna 1,107.000 milion eura od Agencije za obezbjeđenje depozita, sanaciju, stečaj i likvidaciju banaka Srbije.

Sudije Okružnog suda, međutim, tvrde da prilikom zahtjeva za podnošenje istrage treba da bude dokazano da je novac kojim je Municipium's otkupio dug Slovenialesa stečen švercom droge.

“Prema procjeni vijeća, tužilaštvo nije podnijelo dokaze ni navelo okolnosti na osnovu kojih bi stepenom osnovane sumnje bilo moguće da se zaključi da novac, odnosno imovina koja je korišćena za otkup potraživanja prema društvu Slovenijales, potiče iz krivično gdjela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, piše u rješenju.

Bonus video: