Akcija "Udar": 14 osoba procesuirano zbog lažiranja saobraćajnih nezgoda

Svih 14 krivičnih djela koja su u okviru ove akcije do sada procesuirana počinjena su na teritoriji Opštine Nikšić
2 komentar(a)
udes, saobraćajna nesreća, Foto: Shutterstock
udes, saobraćajna nesreća, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.11.2015. 15:53h

Službenici policije od februara ove godine do danas procesuirali su ukupno 14 osoba, zbog sumnje da su lažirali saobraćajne nezgode radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Službenici Uprave policije – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u sadejstu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, u nastavku akcije „Udar“, tužiocu u Nikšiću podnijeli su krivičnu prijavu protiv još dvije osobe, zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kako se navodi, sumnja se da su P.K. (24) i D.V. (27) iz Nikšića počinili to krivično djelo 02. marta, 2014. godine, kada su telefonskim putem prijavili Dežurnoj službi CB Nikšić da je na raskrsnici ulica Mojkovačkih ratnika i Žarka Zrenjanina u Nikšiću došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvoje učestvovali kao vozači vozila.

“Oni su, kako se sumnja, policijskim službenicima prikazali lažne činjenice time što su saopštili da su oštećenja na vozilima koja su bila vidna nastala u toj saobraćajnoj nezgodi koja se nije ni dogodila, na osnovu čega je sačinjen zapisnik o uviđaju saobraćajne nezgode, a sve u cilju naplate štete od osiguravajućeg društva”, navodi se u saopštenju.

Iz policije je saopšteno da je protiv njih Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću podnijeta krivična prijava u redovnoj proceduri.

Takođe, V.J. (26) i M.J. (28), oba iz Nikšića, osumnjičeni su da su krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja počinili 12. februara prošle godine, kada su telefonom da je u mjestu Grebice došlo do, kako se ispostavilo, lažne saobraćajne nezgode u kojoj su njih dvojica učestvovala kao vozači vozila.

Svih 14 krivičnih djela koja su u okviru ove akcije do sada procesuirana počinjena su na teritoriji Opštine Nikšić.

Policijske aktivnosti u okviru akcije „Udar“ se nastavljaju, kazali su iz policije.

Bonus video: