Komšije i prijatelji nestalog Bjelopoljca: Oteli su ga nikšićki kriminalci

"Mi smo prijavili nadležnim institucijama i rečeno nam je da je on „jednostavno otišao od kuće i da će se vratiti“
330 pregleda 31 komentar(a)
Milorad Jevrić, Foto: Privatna arhiva
Milorad Jevrić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.11.2015. 16:19h

Grupa komšija i prijatelja nestalog Bjelopoljca Milorada Bećka Jevrića (56), okupila se danas ispred njegove kuće na Ribarevinama, tražeći od nadležnih institucija da se više uključe u razotrivanje ovog slučaja.

Pedesetšetogodišnji Jevrić nestao je 27. oktobra i od tada mu se gubi svaki trag. Nestanak je policiji prijavila njegova kćerka Milena Jevrić, nakon što se nije javljao na telefon.

Komšije i prijatelji nestalog Bjelopoljca tvrde da je Jevrića otela organizovana kriminalna grupa povezana sa nikšićkim kriminalcima i da bjelopoljska policija nedovoljno radi na njegovom pronalaženju.

Komšije kažu da su pretražili obale rijeka, obližnja mjesta i da su na izlasku iz Bijelog Polja pronašli njegov automobil.

Todor Nedović je kazao da niko od komšija više nije bezbjedan i da su svi zabrinuti za ličnu i porodičnu bezbijednost.

"Mi smo prijavili nadležnim institucijama i rečeno nam je da je on „jednostavno otišao od kuće i da će se vratiti“.

Prva komšinica Vukica Stožinić kaže da je Milorad bio omiljen i dobar i vrijedan komšija, i da nema čovjeka koji bi za njega mogao reći nešto loše. Ona je istakla da je noć prije njegovog nestanka otrovan njen njemački ovčar kao i pas komšija sa druge strane Jevrićeve kuće.

Luka Krgušić je je kazao da je Milorad pošten čovjek i i da ne može da shvati šta se ovo dešava.

Iz Uprave policije su "Vijestima" kazali da službenici Uprave policije MUP-a preduzimaju sve mjere i radnje na pronalasku M.J. iz Bijelog Polja, čiji je nestanak Centru bezbjednosti Bijelo Polje prijavila njegova ćerka, od momenta prijave nestanka.

"Ovo se lice potražuje kao nestalo na nacionalnom i lokolnom nivou, kao i međunarodnom potragom za nestalim licem putem Interpola", saopšteno je "Vijestima".

Nestanak M.J. prijavljen je CB Bijelo Polje 30. oktobra 2015. godine oko 22.20 časova. Njegova ćerka je kazala da je njen otac nestao tri dana prije nego je prijavila njegov nestanak, 27. oktobra.

"Nacionalna potraga – objava za nestalim licem M.J. raspisana je iste večeri, 31. oktobra 2015. godine oko 00.15 časova. Prethodno je o prijavi nestanka obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Bijelom Polju a izvršen je i pregled vozila M.J, kao i kuće u kojoj je živio i pretraga bliže i šire okoline. Policijski službenici su preduzeli i dalje preduzimaju brojne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na pronalasku M.J. Izvršena je provjera na graničnim prelazima i utvrđeno je da nije registrovan prelazak ovog lica. Među mjerama i radnjama koje su, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, između ostalog preduzete su i izuzimanje listinga poziva, razgovori sa licima sa kojima je komunicirao na dan nestanka, razgovori sa licima koji su ga vidjeli ili primijetili tog dana, kao i inicijativa ka nadležnom tužiocu za određena vještačenja i izuzimanje video zapisa sa određenih lokacija", kazali su iz Uprave policije.

Komentarišući izjave rodbine nestalog da su na jednom od mobilnih telefona dobili SMS poruku sa sadržajem koji navodno potiče od Jevrića, iz Uprave kažu da je u vezi sa tim, ostvarena komunikacija NCB Interpol Podgorica sa NCB Interpol Beograd i s tim u vezi sa preduzimaju dalje mjere i radnje u saradnji dva biroa Interpola.

"Službenici CB Bijelo Polje u sadejstvu sa Sektorom kriminalističke policije nastavljaju intezivne mjere i radnje u cilju pronalaska nestalog lica", tvrde u Upravi policije.

Bonus video: