Svaki set je zlata vrijedan

72 pregleda 0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: OK Budvanska rivijera
OK Budvanska rivijera, Foto: OK Budvanska rivijera
Ažurirano: 05.11.2015. 10:29h

S obzirom na to da su ljeto i početak jeseni proveli rješavajući finansijske probleme (isplate po tužbama bivših igrača, za neisplaćene ugovorne obaveze, zbog čega su strance mogli licencirati tek u ponedjeljak), uz neplanirane organizacione probleme (izdat nalog za hapšenje predsjednika kluba Miloša Marovića, zbog navodnog učešća u malverzacijama u vezi sa prodajom zemlje na Jazu), u Budvanskoj rivijeri jedva su dočekali start Lige šampiona.

U Mediteranskom sportskom centru večeras, od 18 sati, gostuje turski vicešampion Halkbanka.

U odnosu na sastav koji je prošle sezone počeo Ligu šampiona, protiv tima iz Ankare će meč u startnoj postavi početi jedino libero Ivan Rašović. Što tokom prošle, što ljetos, budvanski tim je napustilo čak osam igrača, od kojih kapiten Vojin Ćaćić prošlog vikenda, a nijesu dovedena (niti je bilo za očekivati) adekvatne zamjene.

S toga je ovo sezona bez velikih očekivanja, u grupi sa Halkbankom Zenitom i Hipo Tirolom je i treće mjesto teško dostižno, ali će predstojećih šest mečeva biti šansa za sticanje novog iskustva za one igrače koji su lani imali manje prilike da igraju, počev od novog kapitena Ivana Ječmenice, preko Luke Babića i Nikole Lakčevića, eventualno i nekih iz najmlađe garde (Miljan Kastratović, Veljko Marović…).

Halkbanka je vicešampion Turske, sa klupe je vodi italijanski trener, legendarni Lorenco Bernardi. Vicešampion Evrope iz 2014. godine je ove sezone osvojio Super kup Turske, savladavši šampiona Arkas sa 3:0, a u prvenstvu trenutno ima skor 1-1.

Dosta su mijenjali sastav ovog ljeta, između ostalih su otišli Huantorena, Esko, Moždžonjek, a došli su naš reprezentativac Marko Bojić, italijanski tehničar Travica, francuski korektor Le Ru, holandski primač Koj, te nekoliko turskih igrača.

U drugom meču ove grupe, u Inzbruku se od 20.25 sati sastaju Hipo Tirol i Zenit.

Bonus video: