Stanković dao Krivokapiću nalaze u vezi Mandića, Radunovića i Kneževića

Tužilaštvo je u petak podnijelo Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za krivično gonjenje Mandića, Radunovića i Kneževića
158 komentar(a)
Andrija Mandić, Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Andrija Mandić, Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2015. 19:12h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, dostavio je predsjedniku parlamenta Ranku Krivokapiću nalaze Višeg i Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici koji su poslužili kao činjenični osnov za traženje odobrenja za krivično gonjenje trojice poslanika Demokratskog fronta.

Iz Tužilaštva su saopštili da je Stanković dostavio nalaze koji su poslužili kao činjenični osnov za traženje prethodnog odobrenja za krivično gonjenje poslanika Andrije Mandića i Slavena Radunovića, zbog krivičnog djela pozivanje na nasilnu promjenu državnog uređenja i poslanika Milana Kneževića zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Tužilaštvo je u petak podnijelo Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za krivično gonjenje Mandića, Radunovića i Kneževića.

Mediji su objavili da se u zahtjevima Osnovnog i Višeg tužilaštva samo se citiraju djelovi zakona na koji se ti organi pozivaju za skidanje imuniteta poslanicima i da je zbog toga predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić, obratio Vrhovnom tužilaštvu dodatno tražeći da dostave i činjenični osnov kako bi se poslanici valjano opredijelili prema zahtjevu tužilaštva.

Predsjednik Administrativnog odbora, Radivoje Nikčević, saopštio je da će sjednica na kojoj će biti raspravljano o ukidanju imuniteta trojici poslanika Demokratskog fronta, biti zakazana čim Tužilaštvo dostavi dodatno obrazloženje koje je tražio šef parlamenta.

Bonus video: