MUP: Po pitanju Džomića postupićemo u skladu sa zakonom

Oni su dodali da se neće osvrtati na izjave Džomića povodom upravnog postupka koji se vodi po njegovom zahtjevu za odobrenje privremenog boravka
64 pregleda 40 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Savo Prelević
Velibor Džomić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2015. 17:41h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) po pitanju protojereja Velibora Džomića postupiće u skladu sa zakonom, i shodno mišljenju Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) da on više nije prijetnja po nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

Džomić je danas saopštio da je Upravni sud poništio rješenje MUP-a kojim je odbijen njegov zahtjev za odobrenje privremenog boravka iz 2011. godine.

“Imajući u vidu da je nedavno ANB dala pozitivno mišljenje za srpskog državljanina Velibora Džomića, MUP će postupati shodno novom mišljenju”, kaže se u saopštenju tog resora.

Kako su naveli, novim mišljenjem Džomić je "očigledno pristupio novom poslodavcu."

”Pa ćemo shodno tim okolnostima i novom mišljenju u kojem se navodi da on više nije prijetnja po nacionalnu bezbjednost Crne Gore, postupiti po zakonu”, rekli su iz MUP-a.

Oni su dodali da se neće osvrtati na izjave Džomića povodom upravnog postupka koji se vodi po njegovom zahtjevu za odobrenje privremenog boravka.

“MUP je do sada odbijao zahtjev Džomića jer je ANB četiri godine smatrala da je on prijetnja po nacionalnu bezbjednost”, podsjetili su iz Ministarstva.

Bonus video: