Zlatičanin protiv Linaresa za šampionski pojas

"Smatram da ne može da udari snažno kao ja i to može biti moja prednost. Vjerujem da će meč biti završen onako kako želim", kazao je Zlatičanin
108 pregleda 18 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Savo Prelević
Dejan Zlatičanin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2015. 16:55h

Crnogorski bokser Dejan Zlatičanin boriće se za titulu prvaka svijeta u lakoj kategoriji, verzije WBC, saopšteno je iz njegovog štaba.

Navodi se da je na Kongresu WBC u kineskom Kanmingu odlučeno da Zlatičanin bude izazivač šampionu Horheu Linaresu iz Venecuele.

Linares je krajem prošle godine u Tokiju nokautom u četvrtoj rundi pobijedio Havijera Prijeta i osvojio upražnjenu titulu.

Titula je ostala upražnjena nakon što Omar Figeroa zbog povrede nije mogao da je brani.

Zlatičanin je pravo da se bori za šampionski pojas stekao pobjedom u eliminacionom meču protiv Ukrajinca Ivana Redkača.

On na profesionalnom rigu ima maksimalan učinak, ostvario je 21 pobjedu, od kojih je 14 riješio nokautom.

Predsjednik Crnogorske profesionalne bokserske federacije, Milorad Martinović, kazao je da je jednoglasno odlučeno da Zlatičanin bude izazivač u meču za šampionski pojas.

"Meč se planira za kraj ove ili početak naredne godine. Termini i uslovi za održavanje te borbe biće utvrđeni tokom sljedeće sedmice na sastanku menadžerskih timova dva boksera. Nadam se da će meč biti održana u Las Vegasu, a sigurno da će biti glavna borba večeri vrhunskog bokserskog spektakla", kazao je Martinović agenciji MINA.

On je naglasio da je odlukom Kongresa ispunjen jedan od ciljeva crnogorskog boksera.

"Posljednjih sedam-osam godina sve smo podredili tom cilju. Naporno je radio i pobjeđivao vrhunske borce. Siguran sam da će i u tom meču imati šta da pokaže i da će osvojiti pojas. Zlatičanin je uvjeren u to, spreman je i želi to više nego sve", kazao je Martinović.

On je kazao da je Zlatičanin prvi crnogorski, a drugi bokser sa prostora bivše Jugoslavije, koji se bori za titulu prvaka svijeta u verziji WBC.

"Prije njega samo se za titulu prvaka svijeta borio Mate Parlov. Parlov je i bio prvak svijeta u WBC. Siguran sam da će Zlatičanin biti drugi prvak", kazao je Martinović.

Zlatičanin je kazao da je odlukom Kongresa u Kanmingu ispunjen jedan dio njegovih snova.

"Čekam samo zvaničan datum da bi počeo sa pravim pripremama za meč. Linares je vrhuski borac, bokser koji je u tri težinske kategorije osvajao titulu prvaka. Sve ima što treba da posjeduje jedan vrhunski bokser, ali to ne znači da je nepobjediv", kazao je Zlatičanin.

On smatra da je njegova prenost u snazi udarca.

"Smatram da ne može da udari snažno kao ja i to može biti moja prednost. Vjerujem da će meč biti završen onako kako želim", zaključio je Zlatičanin.

Bonus video: