Sud će tek utvrditi ko je izdavač "Pobjede"

Direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora tužila je kompaniju Media Nea zbog odbijanja “Pobjede” da objavi reagovanje na jedan tekst iz aprila
62 pregleda 18 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Savo Prelević
Vanja Ćalović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2015. 06:44h

Podgorički Osnovni sud zatražiće od Ministarstva kulture informaciju ko je izadavač i osnivač “Pobjede”, kako bi se mogao nastaviti sudski spor po tužbi Vanje Ćalović protiv kompanije “Media Nea”.

Direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora tužila je tu firmu zbog odbijanja “Pobjede” da objavi reagovanje na jedan tekst iz aprila.

Punomoćnik “Media Nee”, advokat Nikola Martinović kazao je, međutim, da njegovi klijenti ne mogu biti tuženi jer nijesu ni osnivači ni izdavači lista.

Punomoćnik Ćalovićeve, advokat Veselin Radulović dostavio je sudu original izdanja tog lista iz aprila, u čijem impresumu, kako tvrdi, piše da je “Media Nea” osnivač i izdavač lista. Suđenje se nastavlja 17. decembra.

U tužbi piše da se u spornom tekstu “Pobjede” iznose neistine i uvrede na račun Ćalovićeve - da je slagala, da je pokušala da svoj problem i tešku kompromitaciju zabašuri i zataška... iako se tekst navodno odnosio na presudu koja nije pravosnažna i u kojoj se nigdje ne navodi da je sud utvrdio da je Ćalović bilo šta slagala, podmetala...

“Dana 21.4.2015. tužilja je dnevnom listu 'Pobjeda' dostavila reagovanje na navedeni tekst... Urednica hronike je dostavila preko mejla odgovor u kome navodi da neće da objavi odgovor tužilje, zato što 'Pobjeda' nije objavila tekst u kome se iznose uvrede, klevete i podmetanja...”, piše u tužbi.

Ćalović tužbom traži da se u “Pobjedi”, u roku od tri dana od pravosnažnosti presude, objavi reagovanje, pod prijetnjom novčane kazne u izvršnom postupku.

Bonus video: