Budvani licencirali strance

0 komentar(a)
Boškan, Foto: Fivb.org
Boškan, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 03.11.2015. 16:37h

Slobodan Boškan može da odahne, jer će u ovogodišnjoj Ligi šampiona moći da računa i na strance, koje je trenirao od početka priprema (većinu njih), počev od prvog meča, u četvrtak u Budvi sa turskom Halkbankom.

Kako je juče objavljeno na sajtu Evropske odbojkaške konfederacije, Budvanska rivijera je licencirala sve inostrane igrače, što znači da je, konačno, barem za ovo ljeto, riješila probleme koji su je gušili od početka priprema – isplate po tužbama bivših igrača za neisplaćene ugovorne obaveze.

Za budvanski tim će, tako, igrati srpski internacionalci, tehničar Aleksandar Ivković i primač Lazar Ćirović, tehničar i srednji bloker iz Bosne i Hercegovine, Luka Šormaz i Azur Eminović, te bugarski korektor Venelin Kadankov.

Danas je licenciran i ruski primač Bogdan Olefir, koji je rođen u Ukrajini, prije raspada bivšeg SSSR, pa je u Luksemburgu, sjedištu CEV-a, bilo potrebno da u svojoj bazi podataka riješe tu situaciju, a Olefir se vodi kao Ukrajinac.

Ranije su licencirani crnogorski igrači, tehničar Veljko Marović, primači Miljan Kastratović, srednji blokeri Ivan Ječmenica, Luka Babić, te trojica libera, Ivan Rašović, Nikola Lakčević i Lazar Dokić.

Da bi isplatila tužbene zahtjeve, i dobila finansijsku injekciju za ovu sezonu, Rivijera je ljetos prodala dvojicu najboljih igrača pod ugovorom, kapitena Vojina Ćaćića (otišao u Iran) i srednjeg blokera Petra Krsmanovića (Argentina).

Zbog brojnih problema, finansijskih i organizacionih, u kojima su se našli ovog ljeta, a koji su samo posljedica loših poteza proteklih godina i odnosa prema igračima, Budvani su u pripremnom periodu, koji je kasnio dvije sedmice, odigrali samo dvije kontrolne utakmice, u gostima sa Novim Pazarom.

U nedjelju su igrali i prvu prvenstvenu utakmicu protiv Budućnosti, u kojoj nijesu nastupili Ivković, Kadankov i Olefir, jer u tom trenutku nijesu bili završeni njihovi sertifikati. Kadankov je igrao protiv Novog Pazara, dok će meč sa Halkbankom, ako ne bude kakvih promjena, biti prvi za ruskog primača. Jasno je u kakvoj se situaciji nalazi Boškan, koji je ljetos trenirao ekipu ne znajući na koga će moći da računa za LŠ, odnosno ko će doći, a ko poći.

Zato je ovo sezona bez očekivanja za našeg šampiona, ali i šansa za mlađe igrače da „osjete barut“ najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Bonus video: