Suđenje za ubistvo Kujovića: Krenuli za Bar, a možda i u Bijelo Polje

Nastavljeno suđenje Enisu Memiću optuženom za smrt policajca Irfana Kujovića
257 pregleda 0 komentar(a)
Enis Memić, Foto: Jadranka Ćetković
Enis Memić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 29.11.2018. 09:46h

Bjelopoljka Mirela Dizdarević kazala da je u podgorički restoran “13. jul” Redžep Sinančević stigao u društvu dva muškaraca, vozilom “golf 3”. Sinančević je ranije potvrdio da je u glavni grad Crne Gore stigao sa Bahrudinom i Enisom (32) Memićem, optuženim za smrt policajca Irfana Kujovića.

Dizdarevićeva je to saopštila juče u bjelopoljskom Višem sudu, u nastavku suđenja Memiću iz Brodareva, koji je tereti da je svojim vozilom usmrtio policajca 22. jula 2015. godine.

Da su se sa Sinančevićem sreli u Podgorici, potvrdio je i njen suprug Naim. Dizdarević je ispričala da im se Sinančević pridružio u restoranu u Podgorici, kako bi se sa njima vratio u Bijelo Polje...

“Prije toga smo svo troje otišli do Budve, gdje je trebalo da prevedemo kupljeni automobil na moje ime. Sinančević nam nije rekao ko su mladići sa kojima je došao u restoran, automobilom “golf 3” srbijanskih registarskih oznaka, crne boje. Popili smo kafu zajedno i nastavili dalje put. Oni su krenuli put Bara”, kazala je Dizdarević, ne isključujući mogućnost da je to mogao biti i pravac prema Bijelom Polju.

Isto je ispričao njen suprug, tvrdeći da Sinančević ni tada ni kasnije nije objašnjavao ko su mladići sa kojima je stigao do restorana. On je rekao da se ne sjeća kada je saznao za smrt policajca Kujovića, rekavši da je za to možda čuo par dana od događaja.

Tvrdio je da u početku nije ni znao zašto ih pozivaju na razgovore u Centar bezbjednosti u Bijelom Polju.

Njegova supruga je, međutim, kazala da je za smrt policajca saznala u povratku, dok su bili negdje oko Mojkovca i da su tada komentarisali kako im je svima žao jer je imao malu djecu.

Sinančević je ranije kazao da se nalazio u Podgorici, kada je saznao za smrt Kujovića. Tvrdio je da su ga nakon jednog zadržavanja u Centru bezbjednosti Bijelo Polje tukli.

Mirela i Naim su kazali da im se tada Sinančević žalio da ga sve boli, a Naimu se povjerio da su ga tukli.

Mirelina sestra Nejra Kunuć kazala je da tog dana nije ni išla za Podgoricu, da ne zna ništa o ljudima sa kojima se njen tadašnji momak Sinančević susretao i da ga je u dva navrata, po nagovoru policije, natjerala da dođe na razgovor u bjelopoljski CB.

Memić je negirao da je usmrtio policajca, tvrdeći da se tog dana iz Podgorice vratio preko graničnog prelaza Dobrakovo kod Bijelog Polja, ali zaobilaznim putem i da je bio suvozač u “golfu 3” kojim je upravljao brat Bahrudin.

Suđenje se nastavlja danas.

Bonus video: