Grbović: Netačno je da sam kriminalac

Grbović je rekao da je začuđen odlukom Višeg suda, posebno da on kao “žrtva diskriminacije, treba da daje ekspertska tumačenja svojih ličnih svojstava”
387 pregleda 20 komentar(a)
Sava Grbović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Sava Grbović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.11.2015. 14:31h

Podgorički Viši sud ukinuo je presudu kojom je vlasniku Lutrije Savi Grboviću Džigiju dosuđeno 4.000 eura odštete, zato što mu nije dozvoljeno da prisustvuje sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju prije dvije godine.

Zato je u Osnovnom sudu juče počelo ponovno suđenje po tužbi Grbovića i predstavnice Udruženja priređivača igara na sreću Sandre Milić, koja je tada takođe udaljena iz državnog parlamenta.

Grbović je rekao da je začuđen odlukom Višeg suda, posebno da on kao “žrtva diskriminacije, treba da daje ekspertska tumačenja svojih ličnih svojstava”.

“Osnov diskriminacije, pored svega što sam već naveo, je i to što ne pripadam istoj političkoj ideologiji predsjednika Skupštine i to što su netačno naveli da sam bezbjednosno interesantno lice, pripadnik budvanskog kriminalnog klana i slično”, rekao je Grbović.

On je dodao da je toga dana došao kao aktivista nevladine organizacije i da je već dokazao da je o njemu stvorena lažna percepcija kao o kriminalcu.

Njegov punomoćnik advokat Vladan Bojić, kazao je da su mjesecima prije te sjednice odbora, sjednicama parlamentarnih radnih tijela prisustvovala po tri predstavnika UPIS-a.

Novi postupajući sudija Veljko Radovanović najavio je da će od Skupštine tražiti obavještenje koje i koliki broj osoba je predstavljao UPIS na sjednicama odborima.

Suđenje se nastavlja 14. decembra.

Grbović se prije dvije godine godine pojavio na sjednici Odbora, koji je trebalo da se izjasni o predlogu izmjena Zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) koji je predložio DPS i čija je suština da se ukine porez od 19 odsto za igre na sreću.

Poslanik Nebojša Medojević, kazao je tada da se mora ispitati kako su "neka bezbjednosno interesantna lica" došla u Skupštinu.

Bonus video: