Ulcinj gradi azil za napuštene krave i postavlja rasvjetu do Ade

„Uskoro ćemo javnu rasvjetu postaviti sve do Ade, ali ni to ni han neće vrijediti ništa ako domaćini sami ne preduzmu već davno potrebne mjere opreza,“ kazao je Đeka
129 pregleda 12 komentar(a)
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Fatmir Đeka, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.11.2015. 10:31h

Predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka najavio je izgradnju hana, svojevrsnog azila za napuštena krda goveda na putu Štoj-Ada, koja su već godinama uzroci teških nesreća sa ljudskim žrtvama.

Posljednja se desila prije dvije noći, kada je Štojanin Nuo Selčanin (53), upravljajući „golfom IV“ ulcinjskih oznaka, naletio na kravu iz krda Bernarda Duševića i smrtno stradao na licu mjesta.

Početkom septembra na gotovo istovjetan način stradao je i Baranin Milan Todorović koji je upravljajući motorom udario u bika iz krda Štojanina Anta Čatalića.

I Dušević i Čatalić bili su uhapšeni i privedeni tužiocu zbog sumnje da su indirektno krivi za udese sa smrtnim posljedicama.

Prije dvadeset dana, bliski susret sa krdom nepoznatog vlasnika, imao je i šef lokalnog DPS-a Ljoro Nrekić ali je on nakon ispitivanja u barskoj bolnici, sa lakšim povredama, pušten na kućno liječenje.

Đeka je najavio i postavljanje rasvjete duž cijelog puta.

„To je problem koji nas godinama mori. Probaćemo da ga riješimo na način što ćemo izgraditi objekat u kome ćemo smjestiti sve domaće životinje koje se nađu na putu bez vlasnika,“ kazao je Đeka „Vijestima“.

On je naglasio da je najveća odgovornost ipak na samim mještanima Štoja.

„Uskoro ćemo javnu rasvjetu postaviti sve do Ade, ali ni to ni han neće vrijediti ništa ako domaćini sami ne preduzmu već davno potrebne mjere opreza,“ kazao je Đeka.

Pitanje o bezbjednosti na putu od grada ka Adi juče u Skupštini postavio je i poslanik DPS Ljuiđ Škrelja.

Bonus video: