Ivani Radovanović nagrada “Res artisa”

Od dvije dodijeljene rezidencije, Ivana Radovanović selektovana je za jednomjesečnu rezidenciju u umjetničkom centru KulttuuriKauppila iz Finske, od septembra 2016. Nagradu joj je uručila izvršna direktorka finske organizacije Sani Kela tokom ceremonije otvaranja Bijenala
2 komentar(a)
the hollow man (novina)
the hollow man (novina)
Ažurirano: 03.11.2015. 10:27h

Crnogorska umjetnica Ivana Radovanović laureat je nagrade svjetske mreže umjetničkih rezidencija Res Artis za skulpturu „The Hollow Men“, kojom se predstavila na ovogodišnjem Bijenalu mladih umjetnika Mediterranea 17, koje je otvoreno 22. oktobra u Milanu.

Od dvije dodijeljene rezidencije, Ivana Radovanović selektovana je za jednomjesečnu rezidenciju u umjetničkom centru KulttuuriKauppila iz Finske, od septembra 2016. Nagradu joj je uručila izvršna direktorka finske organizacije Sani Kela tokom ceremonije otvaranja Bijenala.

Crnu Goru su, pored Ivane Radovanović, predstavljale i umjetnice Milka Delibašić, Tanja Bakić i Dragana Tripković, koje je odabrao međunarodni žiri i umjetnički direktor manifestacije Andrea Brućati, na osnovu konkursa koji je realizovalo Ministarstvo kulture, kao partner acocijacije Bijenale mladih umjetnika Evrope i Mediterana - BJCEM.

Bonus video: