Kolašinsko narodno pozorište ipak će gostovati u Požarevcu

"To je sve izvučeno iz mejla i neko je zloupotrebio moju privatnu prepisku sa gospodinom Tatićem. Malo smo se šalili u toj prepisci, a službeno je dogovoreno da oni gostuju kod nas u martu iduće godine", izjavio je za "Blic" direktor Centra za kulturu Požarevac Dragi Ivić
51 pregleda 2 komentar(a)
Aviospotting, Foto: Facebook.com
Aviospotting, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 03.11.2015. 08:44h

Kolašinsko amatersko pozorište (KLAP) gostovaće u Centru za kulturu Požarevac u martu 2016. godine, rekao je direktor te ustanove Dragan Ivić.

Srećom, pronašli smo zajednički jezik sa autorom odgovora na našu ponudu koju smo juče objavili. Pobijedilo je pozorište...

Posted by Kolasinsko Amatersko Pozoriste on Monday, November 2, 2015

"Vijesti" su juče objavile da je požarevački Centar za kulturu odbio ponudu KLAP da sa dvije predstave gostuje u toj ustanovi zato što su predstavnici Crne Gore glasali za prijem Kosova u UNESCO.

"To je sve izvučeno iz mejla i neko je zloupotrebio moju privatnu prepisku sa gospodinom Tatićem. Malo smo se šalili u toj prepisci, a službeno je dogovoreno da oni gostuju kod nas u martu iduće godine", izjavio je za "Blic" direktor Dragi Ivić.

Jedan od odgovora na našu ponudu (nastavak na ćirilici):Уважени,Драго ми је што имате успешан пројекат и ја Вам желим...

Posted by Kolasinsko Amatersko Pozoriste on Friday, October 30, 2015

Iz Kolašinskog amaterskog pozorišta "Blicu" su kazali da ne žele da se dodatno politizuje cijela situacija i spuštaju loptu.

"Ako požljivo pročitate, u tom pismu nema ničeg ružnog i uvredljivog što bi moglo da naruši odnose. Priznajem da me je emotivni odgovor upravnika začudio, ali mi je istovremeno bio simpatičan. Nije postojala ni želja ni namjera da ovo poprimi političku konotaciju i pređe u političku dramu. Početkom decembra krećemo na turneju u nekoliko gradova Srbije, a u Požarevac dolazimo čim se sala rekonstruiše. Mi smo i te kako poželjni u Srbiji, igrali smo i igramo u svim zemljama regiona, najviše u Srbiji, gdje imamo bratske odnose sa mnogim pozorištima. Od osnivanja, naš je cilj da kroz kontakte i saradnju, kroz kulturu, izgradimo jake mostove i umanjimo štetu onih drugih koji rade loše", kazao je glumac teatra iz Kolašina Đorđije Tatić.

Kolašinsko pozorište je minulog mjeseca bilo na turneji po zemljama regiona, pa su predstavu "Avionspotting“ igrali u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Prije dva dana, na završnici Međunarodnog festivala amaterskog kazališta u Belom manastiru, Rakočević je dobio nagradu za režiju za tu predstavu.

Bonus video: