MEDIJIMA PRIJETI TUŽBAMA

Soraja Vučelić ne zna ko bi imao motiv da joj zapali džip

A inspektori od sinoć obavljaju brojne provjere. Tako su, kako saznajemo, došli do podatka da je starleta juče bila do spuškog zatvora kako bi posjetila jednog osuđenika
191 pregleda 0 komentar(a)
Soraja Vučelić, Foto: Filip Roganović
Soraja Vučelić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 03.11.2015. 19:11h

Starleta Soraja Vučelić kazala je policiji da ne zna motiv zbog kog bi neko zapalio njen džip, te da ne sumnja ni u koga. Nju su podgorički inspektori saslušavali sinoć i jutros.

"Povodom jučerasnjeg incidenta koji se dogodio želim da obvijestim javnost i medije da se uzdrze od iznošenja netačnih i neprovjerenih činjenica. Zbog istrage koja je u toku pozivam medije u regionu da se suzdrže od senzacionalističkih naslova i neprovjerenih informacija kao što je danas bio slucaj, pa je već tužena jedna srpska dnevna novina zbog gnusne laži. Takve dezinformacije štete istrazi, a o svemu šta se desilo kad bude vrijeme, uputiće vam moj advokat zvanično saopštenje", piše u poruci koju je Soraja poslala "Vijestima".

A inspektori od sinoć obavljaju brojne provjere. Tako su, kako saznajemo, došli do podatka da je starleta juče bila do spuškog zatvora kako bi posjetila jednog osuđenika, inače srpskog drzavljanina.

Prema operativnim saznanjima, motiv paljenja Vučelićkinog vozila, mogao bi biti njen sukob sa jednom muškom osobom iz Podgorice, čije ime je odavno dobro poznato policiji. Do njegovog imena, prema informacijama TV Vijesti inspektori su došli na osnovu provjera čiji je „smart“ za koji se vjeruje da su sinoć koristili počinioci krivičnog djela, a pronađen je upaljen stotinak metara od mjesta gdje je zapaljeno skupo vozilo Soraje Vučelić.

Iz policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da su dvojica maskiranih napadača polila benzinom i zapalili bijeli “range rover” (PG-EV920), koji je bio parkiran ispred jedne od zgrada u tom kvartu.

Policija je u akciju krenula nakon što su im stanari javili da se po kvartu “vrzmaju dva maskirana muškraca”. Tada su, na skretanju ka “Voliju”, pronašli “smart” kojim su se, navodno napadači dovezli do Siti kvarta.

Taj automobil, oznaka CT-AM210, bio je upaljen i parkiran na oko stotinjak metara udaljenosti od starletinog vozila.

Inspektori pretpostavljaju da su iznenadili napadače, i da ovi nijesu uspjeli da pobjegnu nakon što su uništili starletin džip. Sagovornik “Vijesti” iz policije kazao je da je “smart” registrovan na muškarca “koji ima policijski dosije”, i da ispituju njegovu povezanost sa sinočnjim napadom.

Vučelićeva je dva puta saslušavana u istrazi ubistva Baranina Armina Muše Osmanagića. Inspektore iz Bara tada su zanimale njene veze sa klanom Luke Bojovića i pokojnog Luke Đurovića.

Džip Vučelićeve zapaljen je sinoć oko 20 časova u podgoričkom Siti kvartu.