OKRUGLI STO U ORGANIZACIJI COK-A

Sportska medicina u centru pažnje

Prvih pola sata previđeno je da govori Dušan Simonović, prvi čovjek COK-a, koji će predstaviti projekat i pričati koja je njegova svrha
83 pregleda 0 komentar(a)
Mira Dašić, Foto: Savo Prelević
Mira Dašić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.04.2019. 18:31h

Crnogorski olimpijski komitet u petak, subotu i nedjelju u Kolašinu (Centar za kulturu), Podgorici (hotel "Podgorica") i Baru (hotel "Princess") organizuje okrugli sto o sportskoj medicini, gdje će biti promovisane knjige "MOK-ov priručnik sportskih povreda" autora Roland Bara" i "Usluge sportske terapije, organizacija i operacije", koja je djelo Džejmsa E. Zakzevskog i Dejvida J. Magija.

Program će trajati od 17.30 do 20 sati.

Prvih pola sata previđeno je da govori Dušan Simonović, prvi čovjek COK-a, koji će predstaviti projekat i pričati koja je njegova svrha.

Potom će učesnici imati priliku da slušaju predavanje doktorke Mire Dašić, koja je predsjednica Medicinske komisije COK-a i Crnogorske antidoping komisije.

Od 18.30 do 19 sati biće predstavljena knjiga Rolanda Bara, a o njoj će govoriti doktor Predrag Dabović, ortopedski hirurg i traumatolog, šef medicinskog tima COK-a i predsjednik medicinske komisije VPS Crne Gore.

Od 19.15 do 19.45 sati biće govora o knjizi Džejmsa E. Zakzevskog i Dejvida J. Magija, a i o njoj će pričati Dabović.

Za kraj je predviđeno da se diskutuje o onome što je bilo tokom okruglog stola.