Dramski, književni, likovni i filmski programi

Pljevaljske novembarske svečanosti organizuju se svake godine povodom 20. novembra, Dana Opštine Pljevlja
131 pregleda 0 komentar(a)
Ismet Šljuka, Foto: Goran Malidžan
Ismet Šljuka, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 02.11.2015. 19:52h

Predstavom Gradskog pozorišta iz Podgorice “Ah šta sve mora jedno dijete“, u srijedu, četvrtog novembra počeće Pljevaljske novembarske svečanosti (PNS), koje se organizuju svake godine povodom 20. novembra, Dana Opštine Pljevlja.

Član Organizacionog odbora PNS Ismet Šljuka saopštio je da će dan kasnije u izložbenom prostoru dvorane Ada biti otvorena izložba slika “Virskivan“, a u subotu u bivšem Domu Vojske biće organizovan koncert Gradskog tamburaškog orkestra. Film Stenlija Kjubrika “Odiseja u svemiru” biće prikazan osmog novembra u Domu Vojske, a 13. novembra će u sali Gimnazije nastupiti gitaristički duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

U nedelju 15. novembra biće prikazan film Klinta Istvuda “Pisma sa Ivo Džime”, a dan kasnije u Domu vojske biće izvedena predstava “Očevi su grad(ili)” Borisa Liješevića, u produkciji CNP-a.

Djeca iz vrtića Eko bajka učestvovaće na priredbi koju su posvetili gradu 17. novembra. Dva dana kasnije, u Gimnaziji “Tanasije Pejatović”, biće organizovani zavičajni susreti pisaca, a 20. novembra Kud “Volođa” u Domu Vojske održaće koncert narodnih igara i pjesama.

Književno druženje sa Blagom Žurić i Velimirom Ralevićem za učenike osnovnih škola biće organizovano 23. novembra, a dan kasnije skup na kojem će biti prikazan i film o Behaudinu Selmanoviću Selmanu, jednom od najvećih bosanskih slikara koji je rođen u Pljevljima.

Veče pljevaljski aforizama planiranirano je za 25. novembar, a Novembarske svečanosti biće završene tri dana kasnije izložbom crnogorsko-francuskih karikatura.

Bonus video: