Komandant SAJ-a nije otkrio identitet policajaca koji su tukli Martinovića

“Navodno nije prisustvovao prebijanju, mada je bio u blizini, iako mislim da čovjek neće da saopšti sva saznanja koja ima. Da budem iskren, ne zamjeram mu, vjerovatno bih isto i ja uradio. Da li će on zbog toga snositi neke druge posledice nije na meni da o tome razmišljam”, kazao je Marković
619 pregleda 0 komentar(a)
Radosav Lješković, Foto: Savo Prelević
Radosav Lješković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.11.2015. 16:03h

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Radosav Lješković tvrdio je danas da ne zna koja dva specijalca su bila sa njim u “hameru” u noći kada je pretučen Miodrag Mijo Martinović, jer su svi imali maske.

Lješković je to kazao pred tužiocima Zoranom Vučinićem i Ljiljanom Klikovac, gdje je kao svjedok saslušan zbog brutalnog prebijanja Martinovića.

Martinovića su nakon razbijanja protesta DF-a zvjerski pretukli pripadnici jedinice na čijem je Lješković čelu, a potom su razbili i njegov automobil.

“Izjavio je da ne zna ko su dvojica koji su bili sa njim u vozilu, jer su bili pod punom opremom - kacige, maske... Lično u to ne mogu da vjerujem, ali to je iskaz ovog svjedoka”, kazao je pravni zastupnik Martinovića, advokat Velibor Marković koji je prisustvoao saslušanju Lješkovića.

Marković je dodao da za njega nije neočekivano što Lješković nije saopštio imena specijalaca koji su tukli Martinovića.

“Navodno nije prisustvovao prebijanju, mada je bio u blizini, iako mislim da čovjek neće da saopšti sva saznanja koja ima. Da budem iskren, ne zamjeram mu, vjerovatno bih isto i ja uradio. Da li će on zbog toga snositi neke druge posledice nije na meni da o tome razmišljam”, kazao je Marković.

Istakao je da je Lješković tužiteljima otkrio samo identitet osobe koja je upravljala sanitetskim vozilom koje je išlo u pratnji SAJ-a.

Tužilaštvo je dan nakon prebijanja Martinovića otvorilo istragu o tom slučaju, ali se Lješković oglušio o njihov zahtjev da im dostavi “izvještaj o upotrebi sredstava prinude”, ali i druge podatke koji bi im pomogli u identifikaciji batinaša.

Lješković je po povoljnim uslovima prije pet godina postao je suvlasnik vrijednog turističkog kompleksa na nikšićkom jezeru Krupac, koji je prije privatizacije bio u vlasništvu države.

Bonus video: