Rozberg osvojio Meksiko

Niko Rozberg je krenuo sa pol-pozicije i čuvao prednost od početka do kraja. Novi-stari šampion Luis Hamilton je u finišu smanjio zaostatak na sekundu, ali nije mogao da ugrozi trijumf klupskog kolege sa kojim se ne podnosi
0 komentar(a)
Niko Rozberg i Luis Hamilton, Foto: Reuters
Niko Rozberg i Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.11.2015. 21:12h

Jeste da je pitanje šampiona riješeno, ali je na Velikoj nagradi Meksika bilo uzbudljivo.

Na povratku Formule 1 u Meksiko Siti nakon 23 godine gledana je velika borba Nika Rozberga i Luisa Hamiltona, iz koje je kao pobjednik izašao Njemac.

Rozberg je krenuo sa pol-pozicije i čuvao prednost od početka do kraja. Novi-stari šampion je u finišu smanjio zaostatak na sekundu, ali nije mogao da ugrozi trijumf klupskog kolege sa kojim se ne podnosi.

Sin Kekea Rozberga je ovim pobjedom praktično osigurao 2. mjesto u generalnom poretku, jer se Sebastijan Fetel slupao u 52. krugu. Razlika između dva Njemca na dvije trke prije kraja je 23 boda i jasno je da će četvorostruki svjetski prvak morati da se zadovolji 3. mjestom.

Na pobjedničko postolje se popeo i vozač Vilijamsa Valteri Botas, a bodovi na stazi “Braća Rodriges” su pripali I pilotima Red Bula Danijlu Kvjatu i Danijelu Rikardu, Felipeu Masi (Vilijams), Niku Hilkenbergu i Serhiju Peresu iz Fors Indije, Maksu Ferstapenu (Toro Roso) i Romenu Grožanu (Lotus).

Bonus video: