Bjelopoljki prva nagrada za recitovanje pjesama Jesenjina

„Ruski jezik učim od šestog razreda a pjesmu sam spremala oko nedjelju dana. Bilo je mnogo učesnika tako da nisam očekivala prvo mjesto. Ipak, na kraju sam bila presrećna…“, priča Irena
74 pregleda 9 komentar(a)
Irena Madžgalj, Foto: Privatna arhiva
Irena Madžgalj, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.11.2015. 19:46h

Učenica devetog razreda OŠ „Risto Ratković“ Irena Madžgalj osvojila je prvo mjesto u recitovanju ruskih pjesama na Međunarodnom konkursu „Nebeski dobošar“ u Beogradu. Nagradni konkurs je povodom 120 godina od rođenja i 90 od smrti ruskog pjsnika Sergeja Jesenjina raspisao Ruski centar fonda „Ruski svet“.

Drugo mjesto osvojila je Natalija Jesić iz Beograda a treće Irina Šarić iz Republike Srpske, a nagrade su uručene juče, 31. oktobra, na Sajmu knjiga u Beogadu.

Pravo učešća na konkursu imali su svi učenici osnovnih i srednjih škola i studenti univerziteta iz cijelog svijeta.

Učenici su imali zadatak da nauče napamet jednu pjesmu Sergeja Jesenjina, i naprave video klip na kojem na ruskom jeziku recituju stihove.

Pobjednik je biran po principu „ nagrade publike“ a tablet računar Irena je dobila jer je imala najviše glasova na Youtube stranici organizatora: https://www.youtube.com/user/RuskiCentarNoviSad.

Slanje video snimaka trajalo je od 15. aprila od 20. septembra ove godine, na nagrade su uručene u okviru Sajma knjiga u Beogradu.

Za ovu 15-godišnjakinju ovo priznanje znači mnogo.

„Ruski jezik učim od šestog razreda a pjesmu sam spremala oko nedjelju dana. Bilo je mnogo učesnika tako da nisam očekivala prvo mjesto. Ipak, na kraju sam bila presrećna…“, priča Irena.

Ona ističe da za svoj uspjeh najveću zahvalnost duguje mentorki i nastavnici ruskog jezika Veri Joksimović, kao i direktoru škole Sinanu Spahiću.

„Ruski sam zavoljela zbog svoje nastavnice koja umije da prenese tu ljubav prema jeziku“, ispričala je Irena, koja i iz ostalih predmeta zna samo za petice.

Njena nastavnica Vera Joksimović je priznati mentor i poznata je po izuzetnim rezultatima svojih učenika na domaćim i međunarodnim takmičenjima i raznim olimpijadama iz ruskog jezika a dobitnik je i Oktoihove nagrade.

Bonus video: